Ένταξη των ιδιωτών ιατρών στις ομάδες προτεραιότητας για τον εμβολιασμό για τον SARS-CoV-2

Ένταξη των ιδιωτών ιατρών στις ομάδες προτεραιότητας για τον εμβολιασμό για τον SARS-CoV-2

Σύμφωνα με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη, ξεκινά από σήμερα 13/01/21, ο εμβολιασμός των υγειονομικών που εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές.

O ΙΣΑ εκφράζει την ικανοποίησή του για τη δικαίωση των προσπαθειών του να ενταχθούν οι ιδιώτες ιατροί στις ομάδες προτεραιότητας, για τον εμβολιασμό για τον SARS-CoV-2.

Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Β. Κοντοζαμάνη «ξεκινά από τις 13/01/21, ο εμβολιασμός των υγειονομικών που εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές. Όσοι εργάζονται σε ιδιωτικές κλινικές, στις οποίες δεν έχουν αναπτυχθεί εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr, στα εμβολιαστικά κέντρα του ΕΣΥ. Επίσης θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα για τα ραντεβού όλοι οι ιδιώτες ιατροί».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τη δικαίωση των προσπαθειών μας να ενταχθούν οι ιδιώτες ιατροί στις ομάδες που θα εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα για τον κορωνοϊό. Μάλιστα ο ΙΣΑ, με στόχο να συμβάλει στη διαδικασία έχει προτείνει να διαθέσει τρία εμβολιαστικά κέντρα, όταν θα υπάρξει διαθεσιμότητα εμβολίων. Η θωράκιση των ιδιωτών ιατρών έναντι του ιού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που είναι καθοριστικός πυλώνας στην αναχαίτηση της πανδημίας».

Εαν θελετε να τα μαθαίνετε όλα για την Υγεία κάνετε like ΕΔΩ ►

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onmed.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: