Εντόπισαν χιλιάδες που δεν υπέβαλαν ούτε φορολογικές δηλώσεις!

Εντόπισαν χιλιάδες που δεν υπέβαλαν ούτε φορολογικές δηλώσεις!

Ραβασάκια σε χιλιάδες φυσικά πρόσωπα τα οποία δεν υπέβαλαν δηλώσεις φόρου εισοδήματος το 2015 και στα επόμενα χρόνια, αποστέλλει η ΑΑΔΕ, με τα οποία τους καλεί να πληρώσουν φόρο εισοδήματος, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρο πολυτελούς διαβίωσης και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι εντοπίστηκαν από εκτεταμένες διασταυρώσεις της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και στους υπόχρεους κοινοποιούνται πράξεις προσδιορισμού του φόρου.

Η υπόθεση έρχεται, μετά τον εντοπισμό και χιλιάδων υπόχρεων, που δεν υπέβαλαν δηλώσεις ακινήτων και απέφυγαν την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, από το 2015 και μετά, που ααποκάλυψε χθες το Σin.

Όπως εξηγείται στην απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, στην εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου αναφέρεται ότι η Φορολογική Διοίκηση προέβη στον εκτιμώμενο προσδιορισμό φόρου, λόγω μη υποβολής δήλωσης του φορολογούμενου μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της πράξης εκτιμώμενου προσδιορισμού του φόρου.

Ο φορολογούμενος υποχρεούται σε καταβολή του οφειλόμενου με βάση την πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της πράξης προσδιορισμού του φόρου. 

Αν διαφωνεί με τον καταλογιζόμενο φόρο και γενικά με το εκκαθαριστικό της ΑΑΔΕ, θα πρέπει να υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος, οπότε ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση το περιεχόμενο της δήλωσης και όχι με τα στοιχεία που βρήκε η ΑΑΔΕ. 

Η πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου κοινοποιείται ηλεκτρονικά. Ο φορολογούμενος λαμβάνει στην προσωπική θυρίδα του στο taxisnet ειδοποίηση με διαδρομή (link) που τον οδηγεί στην αντίστοιχη σελίδα του δικτυακού τόπου της Α.Α.Δ.Ε., όπου έχει τη δυνατότητα να δει και να εκτυπώσει την εκδοθείσα πράξη προσδιορισμού φόρου. Επιπρόσθετα αποστέλλεται ηλεκτρονική ειδοποίηση στη δηλωθείσα από τον φορολογούμενο διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σαρωτικές διασταυρώσεις

Οι «ξεχασιάρηδες» εντοπίστηκαν μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο διασταυρώσεων, εισοδημάτων, καταθέσεων κ.λπ. για τα φορολογικά έτη 2015 και επόμενα, αναζητώντας περιπτώσεις φορολογούμενων, φυσικά πρόσωπα, τα οποία παρά την υποχρέωσή τους να υποβάλουν δήλωση φόρου εισοδήματος, δεν την υπέβαλαν.

Έτσι, εκδίδεται πράξη εκτιμώμενου προσδιορισμού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων με την προϋπόθεση ότι από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Φορολογική Διοίκηση προκύπτει:

φορολογητέα ύλη για τον κατ’ εκτίμηση προσδιορισμό της φορολογικής υποχρέωσης και
ποσό φόρου προς…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: