Εορταστικό ωράριο: Τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς – Τι θα γίνει τη Δευτέρα

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Σε ισχύ παραμένει το εορταστικό ωράριο σήμερα Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, παραμονή Πρωτοχρονιάς, με τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ να είναι ανοιχτά έως τις 8 το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο την Κυριακή 1 Ιανουαρίου όσο και τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Το εορταστικό ωράριο μέχρι την Πρωτοχρονιά

  •     Σάββατο 31/12/2022 09:00-20:00
  •     Κυριακή 1/1/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ
  •     Δευτέρα 2/1/2023 ΚΛΕΙΣΤΑ

Από την Τρίτη 3 Ιανουαρίου τα καταστήματα θα επανέλθουν στο σύνηθες ωράριό τους.

Η σύγχυση για τη λειτουργία των καταστημάτων τη Δευτέρα 2/1

Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ εμπορικών επιχειρήσεων και εμποροϋπαλλήλων έχει ξεσπάσει με αντικείμενο τη λειτουργία ή όχι των εμπορικών καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023.

Αντιπαράθεση υπάρχει και μεταξύ των εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς άλλες δηλώνουν ότι θα ανοίξουν τα καταστήματά τους, ενώ άλλες δηλώνουν ότι θα τα κρατήσουν κλειστά.

Το πρόβλημα προκλήθηκε εφέτος από το γεγονός ότι καμία από τις δύο Κυριακές κοντά στα Χριστούγεννα και στην Πρωτοχρονιά δεν λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα, ακριβώς διότι η 25η Δεκεμβρίου και η 1η Ιανουαρίου έτυχε να είναι ημέρα Κυριακή. Τις προηγούμενες χρονιές που λειτουργούσαν, συνήθως οι εργοδότες επέλεγαν να κρατήσουν τα καταστήματα κλειστά την επομένη της Πρωτοχρονιάς για να ξεκουραστούν οι εργαζόμενοι.

Παλιότερα, επίσης, αρκετές επιχειρήσεις πραγματοποιούσαν στις 2 Ιανουαρίου απογραφή, απασχολώντας μεν μερίδα των εργαζομένων, αλλά παραμένοντας κλειστά για τους καταναλωτές. Σημειώνεται ότι η 2α Ιανουαρίου δεν είναι υποχρεωτική αργία, αλλά κατ’ έθιμον αργία.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με επιστολή του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Αθηνών, επιστολή η οποία κοινοποιείται στα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, ζητεί να κατοχυρωθεί η 2α Ιανουαρίου ως ημέρα επίσημης αργίας στο εμπόριο.

Μεταξύ των καταστημάτων που ήδη έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν στις 2 Ιανουαρίου, σύμφωνα με την Καθημερινή, είναι οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και Lidl, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει και στις ιστοσελίδες τους, της «Σκλαβενίτης» και της «Κρητικός». Η τελευταία, πάντως, θα λειτουργήσει τα καταστήματα που διαθέτει σε ορισμένες περιοχές στην Κρήτη.

Αν και αρκετά από τα εμπορικά κέντρα, εμπορικά πάρκα έχουν ανακοινώσει ότι θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου,…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: