Επανάσταση από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου: Ίδρυση επιχείρησης από τον υπολογιστή

Επανάσταση από την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου: Ίδρυση επιχείρησης από τον υπολογιστή

Οι υποψήφιοι επιχειρηματίες θα αποφεύγουν τις χρονοβόρες διαδικασίες και την ταλαιπωρία, ακολουθώντας μία πολύ απλή διαδικασία

Του Χρυσόστομου Τσούφη

Ποιος θα περίμενε ότι στην Ελλάδα που το γρηγορόσημο και το φακέλάκι ακόμη ενδημούν – έστω και στα «πιο ορεινά» του Ελληνικού Δημοσίου – ότι θα έφτανε η στιγμή που η ίδρυση μιας ατομικής επιχείρησης θα γινόταν με μερικά κλικ από υπολογιστή του ενδιαφερόμενου; Χωρίς ραντεβού και ουρές, προσκόμιση δικαιολογητικών , χάσιμο χρόνου , δοκιμασία υπομονής και νεύρων.  

Από την Παρασκευή λοιπόν 13 Ιανουαρίου, θα συντελεστεί στη χώρας μας μια μικρή επανάσταση με την ψηφιακή ίδρυση ατομικών επιχειρήσεων. Να σημειώσω εδώ ότι οι ατομικές επιχειρήσεις είναι η πιο δημοφιλής μορφή επιχειρείν αφού σύμφωνα με τα στοιχεία των επιμελητηρίων 2/3 νέες επιχειρήσεις είναι ατομικές.  

Από τον υπολογιστή, ο…νεόκοπος επιχειρηματίας μπαίνει με τους κωδικούς taxisnet στο gov.gr όπου και γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων του. Χωρίς αυτή δεν προχωρά η διαδικασία. Στη συνέχεια επιλέγει αν κάνει αίτηση για τον εαυτό του ή εκ μέρους τρίτου ( ναι υπάρχει θα υπάρχει και αυτή η δυνατότητα!) 

Επόμενο βήμα η επιλογή του τύπου της έδρας της επιχείρησης.  

Αν επιλέξει Ιδιόκτητη έδρα, χρειάζεται να συμπληρώσει τον Αριθμό Ταυτότητας του Ακινήτου και τα υπόλοιπα πεδία συμπληρώνονται αυτόματα από τα στοιχεία που αφορούν του ενδιαφερόμενο και αντλούνται από τις διάφορες βάσεις δεδομένων που είναι συνδεδεμένες με το σύστημα.  Στην περίπτωση που επιλέξει μη Ιδιόκτητη Έδρα, θα πρέπει να συμπληρώσει τον αριθμό και το έτος υποβολής δήλωσης πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας για το ακίνητο που μισθώνει. Και τα υπόλοιπα πεδία συμπληρώνονται και πάλι αυτόματα.  

Στη συνέχεια ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να επιλέξει την περιοχή στην οποία αντιστοιχεί η διεύθυνση της επιχείρησης ώστε να γίνει η ανάκτηση στοιχείων που αφορούν το δήμο και το νομό. Αν ο ταχυδρομικός κώδικας δεν είναι συμπληρωμένος , μπορεί να γίνει να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά μόνο στην περίπτωση της ιδιόκτητης έδρας, αλλιώς πρέπει να απευθυνθεί στην οικεία Δ.Ο.Υ. 

Αφού ελέγξει τα προσυμπληρωμένα πεδία, στη συνέχεια καταχωρίζει την επωνυμία της επιχείρησης που συνδέεται με το ονοματεπώνυμο του φυσικού προσώπου. Τέλος καταχωρίζει  Στοιχεία Επιχείρησης, Στοιχεία Ελληνικών Λογιστικών Προτύπων (ΕΛΠ), Στοιχεία Φ.Π.Α. και Στοιχεία Δραστηριοτήτων Επιχείρησης, τις οποίες ο χρήστης καλείται να επιλέξει μέσω διαλειτουργικότητας με την ΑΑΔΕ….

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: skai.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: