Επεκτείνεται ο όμιλος Βερόπουλου στη Σερβία – Νέο υπερμάρκετ

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

Συνεχίζεται η επέκταση των αλυσίδων σουπερμάρκετ του ομίλου Βερόπουλου στα Βαλκάνια, με τη δημιουργία νέων καταστημάτων.

Στο Νόβισαντ της Σερβίας, η εταιρεία VERO που ανήκει στον όμιλο, άνοιξε το 27ο κατάστημα της στη γειτονική χώρα, ένα υπερμάρκετ 12.000 τμ εγκατεστημένο σε ιδιόκτητο κτίριο. Περιλαμβάνει σουπερμάρκετ τροφίμων, κατάστημα ειδών οικιακού εξοπλισμού και τμήμα παιχνιδιών Jumbo. Η επένδυση είναι της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ.

Ο όμιλος αναμένει σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών του στη Σερβία, όπως και στη Βόρεια Μακεδονία, όπου έχει κερδίσει μεγάλο μερίδιο αγοράς. Σημαντική θα είναι η συμβολή του νέου υπερμάρκετ στο Νόβισαντ, που είναι η πιό “ευρωπαϊκή” και οικονομικά ανεπτυγμένη πόλη της Σερβίας.

Πέρυσι πραγματοποίησε συνολικές πωλήσεις 127 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 4,2% σε ετήσια βάση. Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν περί τα 12 εκατ. ευρώ.

Ναυαρχίδα του ομίλου είναι η «ΒΕΡΟ ΑΕ Συμμετοχών», που προέκυψε από τη διάσπαση της παλιάς εταιρείας σουπερμάρκετ «Αφοί Βερόπουλοι ΑΕΒΕ». Η διάσπαση έγινε το 2016. Τα σουπερμάκετ πουλήθηκαν τότε στον όμιλο Παντελιάδη (“MyMarket”) ενώ οι συμμετοχές παρέμειναν στην οικογένεια Βερόπουλου.

Με τον Νίκο Βερόπουλο στο “τιμόνι” η εταιρεία επεκτάθηκε μέσω θυγατρικών αρχικά στη Βόρεια Μακεδονία και εν συνεχεία στη Σερβία,

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: