Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνεται κατά 20%, δεν αλλάζουν τα κριτήρια

Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνεται κατά 20%, δεν αλλάζουν τα κριτήρια

Ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ και θα πάρει σάρκα και οστά τον επόμενο μήνα, είναι η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης. Η αύξηση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, θα είναι της τάξεως του 20%, ενώ τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια θα μείνουν ως εχουν, χωρίς πρόσθετες παρεμβάσεις και αλλαγές.

Το επίδομα θέρμανσης θα χορηγηθεί φέτος, όπως και πέρυσι σε περισσότερα από 700.000 «ευάλωτα» νοικοκυριά, που πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια. Το συνολικό κονδύλι που θα διατεθεί από το οικονομικό επιτελείο για το αυξημένο κατά 20% επίδομα θέρμανσης, θα είναι άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Το εν λόγω επίδομα θα καταβληθείς στους δικαιούχους τον Δεκέμβριο, ενώ από τις 15 Οκτωβρίου θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η τιμή θα είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Η τιμή στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα κυμαίνεται κοντά στο 1,05 λίτρο και στην επαρχία-εκτός νησιών-, στο 1,10. Για τα νησιά η εκτίμηση κάνει λόγο για τιμή 1,20 ανά λίτρο.

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης

– Χορηγείται επίδομα θέρμανσης σε φυσικά πρόσωπα άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, τα οποία για τη θέρμανσή τους καταναλώνουν πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης ή φυσικό αέριο ή υγραέριο ή καυσόξυλα ή βιομάζα (πέλετ) και πληρούν τα κριτήρια του άρθρου 2 της παρούσας. Ειδικά, για τους έγγαμους ή τα πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης.   – Το επίδομα χορηγείται στα ως άνω φυσικά πρόσωπα, για την κατανάλωση των επιδοτούμενων με την παρούσα ειδών καυσίμων θέρμανσης, για τα ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται. Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των 2.500 κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8.

Τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης

 Εισοδηματικά:

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους που λαμβάνεται υπόψη για την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης , ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, ανέρχεται έως 12.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: