“Επικίνδυνες ψευδαισθήσεις για εσωτερική κατανάλωση για την Τουρκία”! Στ.Φενέκος

"Επικίνδυνες ψευδαισθήσεις για εσωτερική κατανάλωση για την Τουρκία"! Στ.Φενέκος

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

https://www.etsy.com/listing/804994360/bracelet-handmade-women-gold-plated

"Επικίνδυνες ψευδαισθήσεις για εσωτερική κατανάλωση για την Τουρκία"! Στ.Φενέκος

Κείμενο του ΣΤΕΛΙΟΥ ΦΕΝΕΚΟΥ

"Επικίνδυνες ψευδαισθήσεις για εσωτερική κατανάλωση για την Τουρκία"! Στ.Φενέκος

Υποναύαρχος ε.α

Πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών

Η αντίληψη που καλλιεργείται από τους κομματικούς προπαγανδιστές καθημερινά στα ΜΜΕ, για αυτοεπιβεβαίωση και εσωτερική κατανάλωση κυρίως, είναι ότι η Τουρκία είναι διεθνώς απομονωμένη και ότι η διεθνής της υπόσταση περνάει μέσα από την Ελλάδα.

Όμως ας δούμε γιατί η θέση αυτή είναι ψευδής:

1.   Τουρκία και ΝΑΤΟ

Όπως είναι πλέον ήδη γνωστό, η Τουρκία αναλαμβάνει να καλύψει το κενό της αποχώρησης του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, αναλαμβάνοντας το κρισιμότατο έργο του ελέγχου και της διαχείρισης του αεροδρομίου της Καμπούλ.

Παρά την κριτική που δέχθηκε για τον ρόλο της στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, στην Λιβύη,  στην Συρία και την ανατολική Μεσόγειο, εντούτοις η Άγκυρα έχει αναλάβει για το 2021 την ηγεσία της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της Συμμαχίας – Very High Readiness Joint Task Force (VJTF), με την 66η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού (4.200 στρατεύματα) και συνολικά 6500 στρατιώτες με συμμετοχή πολλών Νατοϊκών χωρών. 

Προχθές η Τουρκία άσκησε πιέσεις στο ΝΑΤΟ, προκειμένου να αμβλύνει την επίσημη αντίδρασή του κατά της Λευκορωσίας για την υπόθεση της «αεροπειρατείας» του αεροσκάφους της Ryanair, και το κατάφερε. 

Η Συμμαχία έδωσε χθες στη δημοσιότητα μια δήλωση δύο παραγράφων, καταδικάζοντας το περιστατικό που οδήγησε στη σύλληψη του δημοσιογράφου Ρομάν Προτάσεβιτς. Στην δήλωση αυτή δεν συμπεριέλαβε καμία τιμωρητική κίνηση κατά της Λευκορωσίας, υποκύπτοντας στην βούληση της Τουρκίας και παρά τις πιέσεις που άσκησαν οι βαλτικές χώρες, αλλά και η Πολωνία.  

Θυμίζουμε ότι σε αρχική τοποθέτηση του ο ΓΓ/ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ είχε κάνει λόγο για «κρατική αεροπειρατεία» και «εξωφρενικό» περιστατικό.  

Η Τουρκία επέβαλλε οποιαδήποτε αναφορά για κυρώσεις στη Λευκορωσία, τα αιτήματα για απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων, αλλά και αναστολή της συνεργασίας ΝΑΤΟ – Λευκορωσίας να μην συμπεριληφθούν στο κείμενο. Εξακολουθεί δε να διατηρεί τις καθημερινές πτήσεις  της Turkish Airlines προς το Μινσκ, και ο Λευκορώσος υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε την Τουρκία για τις πιέσεις που άσκησε στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Και αυτό που είναι αναμενόμενο είναι ότι οι τόνοι αντιπαράθεσης Μπάϊντεν- Ερντογάν θα πέσουν στην συνάντησή τους, στο περιθώριο της επικείμενης συνδιάσκεψης του ΝΑΤΟ. 

2.  ΕΕ και Τουρκία

Ο βασικός στόχος της Τουρκίας, που ήταν να βγει από την ατζέντα των θεμάτων των Συμβουλίων κορυφής της ΕΕ η Ελληνοτουρκική διένεξη, επιτεύχθηκε. 

Η ΕΕ στο Συμβούλιο κορυφής του Πόρτο (7-8 Μαΐου) αλλά στην έκτακτη σύνοδο στις  Βρυξέλλες (24-25 Μαΐου), δεν έκανε καμία αναφορά για τις παραβιάσεις της Τουρκίας ούτε για τα ανθρώπινα δικαιώματα (παρά το γεγονός ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα κοινωνικά δικαιώματα, όπως και ο αυταρχισμός και το έλλειμμα δημοκρατίας στη Λευκορωσία ήταν στην Ατζέντα και επιβλήθηκαν κυρώσεις στην Λευκορωσία). 

Επίσης παρά το γεγονός ότι στην διαδικτυακή σύνοδο του Μπαϊντεν με τους Ευρωπαίους ηγέτες ετέθη από την πλευρά του το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Δημοκρατίας στην Τουρκία, εν τούτοις οι Ευρωπαίοι έκαναν ότι δεν…

Ποιοτική & Οικονομική VoIP Τηλεφωνία
Source link

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: