Επιστρεπτέα 6: Μεγάλο το ενδιαφέρον, μικρά τα ποσά

Επιστρεπτέα 6: Μεγάλο το ενδιαφέρον, μικρά τα ποσά

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, καθώς πληττόμενοι και κλειστοί επαγγελματίες «συνωστίζονται» στην πλατφόρμα  της ΑΑΔΕ, αναζητώντας ρευστότητα.

Μέχρι και σήμερα, 16 Φεβρουαρίου, έχουν υποβάλει οριστικές αιτήσεις πάνω από 140.000 ενδιαφερόμενοι, οι οποίες θα αυξηθούν σημαντικά μέχρι την 22α Φεβρουαρίου, που εκπνέει η προθεσμία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, οι9 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα myBusinessSupport , ανήλθαν σε  143.730, ενώ εκτιμάται ότι το πλήθος των συνολικών αιτήσεων που θα υποβληθούν μέχρι τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου που λήγει η προθεσμία, θα διαμορφωθεί πέριξ των 500.000.

Σημειώνεται ότι το διαθέσιμο ποσό μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6, είναι περιορισμένο και συγκεκριμένα ορίστηκε στα 500 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις στελεχών του υπουργείου Οικονομικών δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, για να αυξηθεί περαιτέρω.

Οι προσδοκίες για τη λήψη αυξημένων ενισχύσεων, μετατίθενται για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, στην οποία το ποσό που θα διανεμηθεί ανέρχεται σε 1 δις. ευρώ.

Από την προσεχή Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, όσοι θα έχουν υποβάλουν αιτήσεις για τη λήψη της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 6, θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το αίτημά τους, υποβάλλοντας τη σχετική αίτηση στην ΑΑΔΕ και θα λάβουν το ποσό που θα προκύψει από τον αλγόριθμο στις αρχές Μαρτίου.

Με την απόφαση που θα εκδοθεί θα οριστικοποιηθούν οι όροι που πρέπει να πληρούν οι λήπτες, με τη γενική φιλοσοφία να είναι ότι κεντρικός στόχος είναι να ενισχυθούν οι κλειστοί επαγγελματίες.

Άλλωστε το ύψος του ποσού που θα διατεθεί ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, ενώ το ελάχιστο ποσό, που θα καταβληθεί ανά επιχείρησης, από τα 1.000 ευρώ, που ήταν στις προηγούμενες Επιστρεπτέες, μειώνεται στα 500 ευρώ.

Τα κριτήρια

Το βασικό κριτήριο για την επιλογή των δικαιούχων θα είναι η μείωση που υπέστη ο τζίρος των επιχειρήσεων κατά τον μήνα Ιανουάριο 2021, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, σε ότι αφορά στις εταιρείες με διπλογραφικά βιβλία ή για το ένα τρίτο των εσόδων του α’ τριμήνου για τις εταιρείες με απλογραφικά βιβλία, ο οποίος θα προκύπτει με αλγόριθμο.

Το ποσοστό της μείωσης του τζίρου, θα τεθεί σε επίπεδα υψηλότερα του 20% που ίσχυσε στις προηγούμενες Επιστρεπτέες Προκαταβολές. Το τελικό ποσοστό θα προκύψει με βάση τις δηλώσεις των ενδιαφερόμενων, από τους οποίους οι κομμένοι θα είναι αρκετοί.

Τα ποσά των ενισχύσεων

Όπως έχει γράψει το Σin, το κατώτατο όριο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: