Επίθεση στην Κυβέρνηση και ερώτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υγειονομική κρίση στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση στην Κυβέρνηση και ερώτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για την υγειονομική κρίση στη Θεσσαλονίκη

Επίθεση στη κυβέρνηση εξαπολύουν με επίκαιρη επερώτηση τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, 67 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την για «παντελή έλλειψη ενός ορθολογικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα η κατάσταση στη περιοχή να έχει οδηγηθεί εκτός ελέγχου υγειονομικά και οικονομικά».
«Σε αυτό το δεύτερο κύμα υπήρξαν και υπάρχουν περιοχές, με προεξάρχουσα τη Θεσσαλονίκη, που ειδικά στους τομείς της υγείας και των μεταφορών η κατάσταση υπήρξε κυριολεκτικά εκτός ελέγχου. Οι προϋπάρχουσες της πανδημίας αδυναμίες των παραπάνω τομέων, επιδεινώθηκαν δραματικά εξαιτίας της, δημιουργώντας μία ζοφερή συνθήκη ζωής για τους κατοίκους ειδικά της πόλης της Θεσσαλονίκης», τονίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν:
«Η ευθύνη της κυβέρνησης και του ίδιου του πρωθυπουργού δεν περιορίζεται μόνο στο χρονικό σημείο έναρξης των περιοριστικών μέτρων και ειδικά του lockdown, αλλά κυρίως ανατρέχει στον προηγούμενο χρόνο, όταν είχε τον χρόνο και έπρεπε να έχει σχεδιάσει την ενίσχυση των δημόσιων δομών, όπως ΕΣΥ, μεταφορές, αλλά και να πάρει μέτρα στήριξης της οικονομίας για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος. Η αύξηση των κρουσμάτων και η παντελής έλλειψη αρχικού σχεδιασμού ήταν αναμενόμενο να οδηγήσει το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη σε αφόρητη πίεση».
Οι επερωτώντες βουλευτές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εστιάζουν την κριτική τους σε τέσσερις τομείς: υγείας, δημοσίων συγκοινωνιών, επιχειρήσεων και τουρισμού, θέτοντας συνολικά 27 ερωτήματα προς τους αρμόδιους υπουργούς, Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Υγείας Βασίλη Κικίλια, Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Υποδομών & Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.
Μεταξύ άλλων ζητούν να μάθουν:
Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για την ενίσχυση των δομών της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και πόσες τέτοιες δομές λειτουργούν στην Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης σήμερα και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για να υπάρχει επάρκεια κλινών σε ΜΕΘ και ΜΑΦ για την αντιμετώπιση των περιστατικών όχι της πανδημίας covid-19 αλλά της καθημερινής νοσηρότητας.
Αν θα υλοποιηθεί πρόγραμμα εκτεταμένων αναλύσεων/τεστ ώστε να υπάρχει πλήρη ιχνηλάτηση και περιορισμό της μετάδοσης της πανδημίας και με δωρεάν συνταγογράφηση.
Σε τι ποσό ανέρχεται η δαπάνη του δημοσίου προς τα ιδιωτικά κέντρα για την διενέργεια των διαγνωστικών…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: