Έρχεται το πρώτο «εκτυπωμένο» τριώροφο σπίτι | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

3D Printing σε νέα ύψη: Το πρώτο εκτυπωμένο τριώροφο σπίτι

Αυτό το γιγάντιο μηχάνημα που εκκρίνει τσιμέντο ανεβάζει την τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης σε νέο επίπεδο – κυριολεκτικά.

Ο εκτυπωτής 3D των 12 χρόνων χτίζει ένα σπίτι 370 τετραγωνικών μέτρων στο Χιούστον του Τέξας. Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, θα είναι πρώτη εκτυπωμένη τριώροφη κατοικία στις ΗΠΑ.

Η κατασκευή ξεκινά με ξύλινο πλαίσιο, το οποίο καλύπτεται από διαδοχικά στρώματα μπετόν.

Η κατασκευή θα απαιτήσει συνολικά 330 ώρες εκτύπωσης, είπε στο Reuters η Λέσλι Λοκ, ιδρύτρια του στούντιο Hannah και αρχιτέκτονας του κτηρίου.

Η πρόκληση ήταν η απόκτηση ενός τόσο μεγάλου μηχανήματος, θέματα στατικότητας αλλά και θέματα υλικών, πρόσθεσε.

Η κατασκευή βρίσκεται περίπου στα μισά και η κατοικία των τριών υπνοδωματίων πρόκειται να πωληθεί σε οικογένεια που προτιμά να παραμείνει ανώνυμη, είπε.

Το έργο είναι μια συνεργασία δύο ετών ανάμεσα στο στούντιο Hannah, την Peri 3D Construction και την εταιρεία μηχανικών Cive.

H καινοτόμος τεχνική θα μπορούσε να επεκταθεί μελλοντικά στην ταχεία και οικονομική κατασκευή κτηρίων με διαμερίσματα, ελπίζει ο Χίκματ Ζέρμπε, επικεφαλής πολικός μηχανικός της Cive.

Επιπλέον, το μπετόν αντέχει στους κυκλώνες και άλλα καιρικά φαινόμενα που γίνονται συχνότερα στο Τέξας λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Και δεδομένου ότι ο εκτυπωτής αναλαμβάνει όλη τη σκληρή δουλειά, η ανάγκη για εργάτες είναι μικρότερη.

«Με τον παραδοσιακό τρόπο, γνωρίζεις τους κανόνες, τις ιδιότητες των υλικών, τη συμπεριφορά τους. Εδώ, όλα είναι καινούργια» είπε ο Ζέρμπε.

«Το υλικό είναι νέο, αν και το τσιμέντο είναι γενικά παλιό υλικό, όμως το τσιμέντο τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι κάτι νέο».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Έρχεται το πρώτο «εκτυπωμένο» τριώροφο σπίτι | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: