Έρευνα: Η επίδραση της πανδημίας στη λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων

Έρευνα: Η επίδραση της πανδημίας στη λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Η επίδραση της πανδημίας COVID-19 στη λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων επιλέχθηκε να μελετηθεί ως ειδικό θέμα της έρευνας RCI (Recruitment Confidence Index – Δείκτης Τάσεων Αγοράς Εργασίας) για το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Όπως ανακοινώθηκε, η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας του Alba Graduate Business School, The American College of Greece το χρονικό διάστημα 7 Δεκεμβρίου 2020 – 12 Ιανουαρίου 2021

Αναλυτικότερα, σχετικά με το ειδικό θέμα της κρίσης που επέφερε η πανδημία COVID-19, παρατηρείται ότι επιβεβαιώνονται τα αποτελέσματα της προηγούμενης μέτρησης του α’ εξαμήνου του 2020.

Οι ελληνικές επιχειρήσεις εξακολουθούν να επηρεάζονται «πολύ» (μάλιστα περισσότερο από την προηγούμενη μέτρηση), ενώ οι συμμετέχοντες στην έρευνα εκτιμούν ότι θα επανέλθουν σε «προ-COVID-19» ρυθμούς αρκετά αργότερα (οι περισσότεροι υπολογίζουν ότι θα χρειαστεί πάνω από ένα έτος από σήμερα) σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση. Ωστόσο, δηλώνουν ότι επηρεάζονται πλέον λιγότερο αρνητικά, ενώ πιστεύουν ότι η μελλοντική άνοδος της οικονομικής τους δραστηριότητας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη απ’ ό,τι πίστευαν στην προηγούμενη μέτρηση.

Οι συμμετέχοντες εξακολουθούν να θεωρούν την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού τον σημαντικότερο παράγοντα αντιμετώπισης της κρίσης, ενώ συνεχίζεται και η «αμφίθυμη» στάση των στελεχών απέναντι στην εξ αποστάσεως εργασία: ενώ εμφανίζεται να αυξάνεται ο σκεπτικισμός σχετικά με την παραγωγικότητα της εξ αποστάσεως εργασίας και τη συμβολή της στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης, οι περισσότεροι εμφανίζονται πλέον διατεθειμένοι να συνεχίσουν να εφαρμόζουν προγράμματα εξ αποστάσεως εργασίας στην επιχείρησή τους και μετά τη λήξη της έκτακτης κατάστασης του COVID-19. Όσον αφορά τις κυβερνητικές πολιτικές, οι επιχειρήσεις φαίνεται να εμφανίζονται απαισιόδοξες κυρίως σχετικά με την επιλεκτικότητά τους να συμμετέχουν σε πολιτικές στήριξης.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη μελέτη εμφανίζεται το εξαιρετικά ενδιαφέρον -και μοναδικό στην ιστορία του δείκτη – φαινόμενο, μία σημαντική πτώση του Δείκτη RCI (όπως καταγράφηκε στη μέτρηση του α’ εξαμήνου του 2020) να ακολουθείται αμέσως από μία ξεκάθαρη άνοδο (για το β’ εξάμηνο του 2020), γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση των δραστηριοτήτων προσέλκυσης και επιλογής νέων στελεχών. Η μέχρι σήμερα τάση ήταν η σταθεροποίηση του Δείκτη RCI στα νέα χαμηλά ή υψηλά επίπεδα, μετά από μία σημαντική πτώση ή άνοδο αντίστοιχα.

Ο Αριστοτέλης Αλεξόπουλος, Director, Applied Research & Innovation, Alba…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: