Έρευνα: Ο κορωνοϊός είναι εποχιακός | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Έρευνα: Ο κορωνοϊός είναι εποχιακός  | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

«Η θερμότητα και το ηλιακό φως μειώνουν την εξάπλωση του SARS-CoV-2 και τον επιπολασμό της COVID-19», αναφέρουν συγγραφείς νέας έρευνας, που έδειξε ότι μέρη με υψηλές θερμοκρασίες και πολλές ώρες ηλιοφάνειας είχαν χαμηλότερο ποσοστό περιπτώσεων κοροναϊού, σε σύγκριση με χώρες που βρίσκονται πιο μακριά από τον ισημερινό και εκείνες που έχουν ψυχρότερα κλίματα.

Τα ευρήματα επιβεβαιώθηκαν όταν οι ερευνητές έλαβαν υπόψη και άλλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τόσο την εξάπλωση της COVID-19 όσο και τον αριθμό των αναφερόμενων κρουσμάτων, όπως το επίπεδο αστικοποίησης μιας χώρας και τον ρυθμό διαγνωστικών τεστ.

Οι συγγραφείς της μελέτης τονίζουν ότι τα ευρήματά τους δεν υποδηλώνουν ότι ο καλοκαιρινός καιρός θα εξαλείψει τον κοροναϊό, ωστόσο μπορεί να δώσει ένα πλεονέκτημα στους κατοίκους που ζουν σε χώρες με ζεστά κλίματα.

«Τα αποτελέσματά μας δεν υπονοούν ότι η ασθένεια θα εξαφανιστεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή ότι δεν θα επηρεάσει χώρες κοντά στον ισημερινό», έγραψαν οι συγγραφείς σε σχετικό άρθρο τους που δημοσιεύθηκε στις 27 Απριλίου στο περιοδικό «Scientific Reports».

«Αντίθετα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες και η πιο έντονη υπεριώδης ακτινοβολία UV το καλοκαίρι μπορεί να ενισχύσουν τα μέτρα δημόσιας υγείας για τον περιορισμό του SARS-CoV-2».

Πληροφορίες από 117 χώρες

Λίγο μετά την έναρξη της πανδημίας το χειμώνα του 2020, πολλοί επιστήμονες εκτιμούσαν ότι οι θερμοκρασίες του καλοκαιριού θα μείωναν την εξάπλωση της COVID-19. Πράγματι, πολλοί ιοί του αναπνευστικού, συμπεριλαμβανομένων των ιών της γρίπης, παρουσιάζουν ένα εποχιακό μοτίβο που κορυφώνεται τον χειμώνα και μειώνεται το καλοκαίρι.

Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν με βεβαιότητα γιατί αυτοί οι ιοί ακολουθούν ένα εποχιακό μοτίβο, αλλά πιστεύουν ότι παίζουν ρόλο διάφοροι παράγοντες. Για παράδειγμα, μελέτες δείχνουν ότι πολλοί ιοί του αναπνευστικού είναι πιο σταθεροί και παραμένουν στον αέρα περισσότερο σε περιβάλλοντα με ψυχρές θερμοκρασίες και χαμηλή υγρασία, αναφέρει η ΕΡΤ, επικαλούμενη το Live Science.

Στη νέα μελέτη, οι ερευνητές ανέλυσαν πληροφορίες από 117 χώρες, χρησιμοποιώντας δεδομένα σχετικά με την εξάπλωση της COVID-19 από την αρχή της πανδημίας έως τις 9 Ιανουαρίου 2021.

Χρησιμοποίησαν στατιστικές μεθόδους για να εξετάσουν τη σχέση μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους μιας χώρας – η οποία επηρεάζει την ποσότητα του ηλιακού φωτός που λαμβάνει, καθώς και τη θερμοκρασία και την υγρασία – και το επίπεδο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: