Ερευνα: Ποια παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν – Τι προκαλεί σοβαρή Covid | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Εμβολιασμός παιδιών – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα πυξίδα – Ποιοι παράγοντες οδηγούν σε σοβαρή Covid

Με το άνοιγμα των σχολείων η αγωνία έχει κορυφωθεί σχετικά με το πόσο ισχυρό «αποτύπωμα» μπορεί να αφήσει η πανδημία – και δη το κυρίαρχο στέλεχος Δέλτα – στην υγεία των παιδιών. Ολοι φοβούνται μια «έκρηξη» κρουσμάτων στις μικρές ηλικίες και οι γονείς ζουν με το άγχος αν το παιδί τους κινδυνεύει να νοσήσει σοβαρά σε περίπτωση που μολυνθεί με τον νέο κορωνοϊό.

Μια νέα μεγάλη αμερικανική μελέτη που διεξήχθη από ειδικούς του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Monroe Carell Jr. στο Βάντερμπιλτ σε 45 νοσοκομεία Παίδων των ΗΠΑ (περιελήφθησαν 20.000 ασθενείς) έρχεται να δώσει απαντήσεις σχετικά με το ποια παιδιά κινδυνεύουν να νοσήσουν σοβαρά από COVID-19.

«Πυξίδα» για προληπτικές στρατηγικές και εμβολιασμό παιδιών

«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες πολυκεντρικές μελέτες που αφορούν παιδιά με COVID-19 στις ΗΠΑ» ανέφερε ο Τζέιμς Αντούν, επίκουρος καθηγητής Παιδιατρικής στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Monroe Carell Jr. και κύριος συγγραφέας της μελέτης η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Journal of Hospital Medicine». Ο δρ Αντούν προσέθεσε ότι «δεδομένης της πρόσφατης, ανησυχητικής αύξησης κρουσμάτων της COVID-19 σε παιδιά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των παιδιών παραμένουν ανεμβολίαστα και ευάλωτα, αυτά τα ευρήματα πρέπει να ληφθούν υπόψη όταν σχεδιάζονται προληπτικές στρατηγικές στα σχολεία αλλά και σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό παιδιών κάτω των 12 ετών».

Οι παράγοντες που οδηγούν σε σοβαρή νόσο

Μέσω της μελέτης προσδιορίστηκαν οι παράγοντες που συνδέονται με σοβαρή νόσο στα παιδιά με COVID-19 που καταφεύγουν στο νοσοκομείο και «φτωχή» πρόγνωση για την πορεία της υγείας τους. Αυτοί περιελάμβαναν τη μεγαλύτερη ηλικία και χρόνιες συννοσηρότητες όπως η παχυσαρκία, ο διαβήτης και νευρολογικές παθήσεις, μεταξύ άλλων.

«Οι παράγοντες αυτοί βοηθούν στο να εντοπιστούν τα ευάλωτα παιδιά που είναι πιο πιθανό να χρειαστούν νοσηλεία ή να αναπτύξουν σοβαρή COVID-19. Tα ευρήματά μας δείχνουν επίσης ποια παιδιά πρέπει να λάβουν προτεραιτότητα για εμβολιασμό ενάντια στον νέο κορωνοϊό».

Ερευνα: Ποια παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν - Τι προκαλεί σοβαρή Covid | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

1 στα 4 που εισήχθησαν στο νοσοκομείο νόσησαν σοβαρά

Με βάση τη συγκεκριμένη αναδρομική μελέτη, σχεδόν 1 στα 4 παιδιά που εισήχθησαν στο νοσοκομείο με COVID-19 ανέπτυξαν σοβαρή νόσο και χρειάστηκε η νοσηλεία τους σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου του 2020.

Εμβολιασμός του πληθυσμού και τήρηση μέτρων προστασίας

«Υπάρχει διαμάχη σχετικά με το ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να προστατευθούν τα παιδιά…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: