Έργα ανάπλασης γειτονιών της Αθήνας από το Υπ. Μετανάστευσης

Έργα ανάπλασης γειτονιών της Αθήνας από το Υπ. Μετανάστευσης

Μνημόνιο συνεργασίας, που προβλέπει μεταξύ άλλων έργα ανάπλασης σε γειτονιές της Αθήνας αλλά και τη λειτουργία ενός νέου χώρου προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, υπέγραψαν σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, Τζιανλούκα Ρόκο.

Ο νέος χώρος προσωρινής φιλοξενίας και στέγασης στον Ελαιώνα, που θα κατασκευαστεί δίπλα από την υπάρχουσα δομή, θα φιλοξενεί προσωρινά αναγνωρισμένους πρόσφυγες, οι οποίοι ήταν άστεγοι και διέμεναν σε πλατείες του κέντρου της Αθήνας. Εξειδικευμένο προσωπικό του ΔΟΜ θα βρίσκεται στον Ελαιώνα και θα υποστηρίζει την ένταξη των διαμενόντων στο πρόγραμμα HELIOS. Ο χώρος θα έχει δυναμικότητα 500 θέσεων και η δημιουργία του θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης, ενώ την κατασκευή έχει αναλάβει ο δήμος Αθηναίων, ο οποίος από κοινού με τον ΔΟΜ θα αναλάβει τη διοίκηση και υποστήριξή του ως χώρου ημερήσιας φροντίδας και στέγασης.

Παράλληλα, μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας, το υπουργείο θα χρηματοδοτήσει σημαντικά έργα συντήρησης και ανάπλασης γειτονιών της Αθήνας, όπως η πλατεία Αττικής, ο Βοτανικός, η ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα και η πλατεία Βικτωρίας, ενώ, όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου, θα αναζητηθούν πόροι ενίσχυσης και της Δημοτικής Αστυνομίας μέσα από ευρωπαϊκά ταμεία, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «η Αθήνα αντιμετωπίζει πάνω από δέκα χρόνια τις επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης». «Εμπράκτως βρισκόμαστε στο πλευρό των δήμων», συνέχισε ο κ. Μηταράκης, «όχι ως πολιτική επιβράβευσης και ανταλλαγμάτων, αλλά ως έμπρακτη συμβολή στη βελτίωση των συνθηκών για τους δημότες».

Όπως επισήμανε ο ίδιος, «σήμερα, αναλαμβάνουμε μια δέσμευση απέναντι στη δημοτική αρχή, αλλά και τους πολίτες της Αθήνας, να χρηματοδοτήσουμε έργα πνοής σε διάφορες περιοχές και να δημιουργήσουμε έτσι, τις συνθήκες για να ανακτήσουν τη χαμένη τους αίγλη» και συμπλήρωσε: «Φιλοδοξούμε με τα νέα έργα ανάπλασης να προσδώσουμε σε περιοχές, όπως ο Βοτανικός, μια νέα αισθητική και αρχιτεκτονική όψη, έργα ανάπλασης σε περιοχές όπως η πλατεία Βικτωρίας, η πλατεία Αττικής και ο Άγιος Παντελεήμονας, που αντιμετώπισαν πολυετή αυξημένη πίεση και να τις μετατρέψουμε σε “σταθμούς” για τους κατοίκους, για τουριστικές περιηγήσεις και άλλες οικονομικές δραστηριότητες».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: