ΕΡΓΑΝΗ: ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αναστολές Ιανουαρίου, μονομερείς δηλώσεις καλλιτεχνών – Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων

ΕΡΓΑΝΗ: ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αναστολές Ιανουαρίου, μονομερείς δηλώσεις καλλιτεχνών - Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων

Ανοίγει αύριο, 1/1/2022, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την υποβολή αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Πρώτο Ένσημο» και στο πρόγραμμα των 100.000 νέων θέσεων εργασίας, που επεκτείνεται κατά 50.000 θέσεις.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ξεκινά η προθεσμία υποβολής δηλώσεων για τον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Ιανουάριο 2022 (Α’ φάση), για τον Δεκέμβριο 2021 (Β’ φάση), για τις αναστολές Ιανουαρίου, τις μονομερείς δηλώσεις των καλλιτεχνών για τον ίδιο μήνα και για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε επιχειρήσεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Αναλυτικότερα:

Α. Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Ιανουάριο 2022 – Α΄ φάση

Στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Ιανουάριο 2022 δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «αίτηση/δήλωση ένταξης στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ φάση)» και «αίτηση/δήλωση ένταξης στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ φάση)-Ορθή Επανάληψη», εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού-Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον Μηχανισμό, κατά την περίοδο 1-31 Ιανουαρίου 2022.

Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ορθών επαναλήψεων των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ φάση καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.

Β. Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον μήνα Δεκέμβριο 2021 – Β΄ φάση

Για τον μήνα Δεκέμβριο 2021 – Β΄ φάση «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «αίτηση/δήλωση ένταξης στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ φάση)» και «αίτηση/δήλωση ένταξης στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ φάση) – Ορθή Επανάληψη» από την 1η έως τις 12 Ιανουαρίου 2022.

Γ. Υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων από επιχειρήσεις στις οποίες επιβάλλεται απαγόρευση μουσικής και των οποίων περιορίζεται η λειτουργία έως τις 12:00 π.μ. (00:00) κατά τον μήνα Ιανουάριο 2022

Το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» είναι διαθέσιμο από 1/1/2022 έως και 31/1/2022 για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους οι οποίοι έχουν προσληφθεί έως και την 30ή Δεκεμβρίου 2021 για τον μήνα Ιανουάριο 2022 από επιχειρήσεις εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, (όπως ορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών στην αριθμ.109412/31-12-2021 ΚΥΑ) στις οποίες έχει επιβληθεί απαγόρευση μουσικής και των οποίων έχει…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: