Ερντογάν: «Μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο»-Απάντηση ΥΠΕΞ

«Όλοι ζηλεύουν τα τουρκικά μη επανδρωμένα SIHA, Akinci και Kızılelma. Πού πας κ. Κεμάλ, πού τριγυρνάνε τα «κουταβάκια» σου (τα μικρά κόμματα της συμμαχίας της αντιπολίτευσης). Τώρα εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν. Ποια είναι εμβέλεια του Ταϊφούν; 561 χλμ. Τι έκαναν οι Έλληνες; Πανικοβλήθηκαν. Οι εφημερίδες αμέσως έκαναν πρωτοσέλιδα ότι θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Δεν έχουμε έχουμε τέτοιο ντέρτι υπό τον όρο να μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Αττάλεια.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές, τονίζοντας πως κατά το διάστημα που απομένει πρέπει να εργαστούν ασταμάτητα.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά της συμμαχίας της αντιπολίτευσης και κυρίως του πιθανού αντιπάλου του Κεμάλ Κιλιτζντάρογλου. Προειδοποίησε ότι αν βγει η αντιπολίτευση, η χώρα θα επιστρέψει στο χάος.

Τέλος, από την Αττάλεια και ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επεσήμανε: «Καταρρίπτουμε τις φιλοδοξίες εκείνων που στοχεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο».

Πηγές ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε να επιβάλει τετελεσμένα

Διπλωματικές πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρουν: «Η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις Αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα. Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονιάς επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της, όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο, μέσω τις αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: