Ερωτική επαφή στην εγκυμοσύνη: Ποιες είναι οι ασφαλείς στάσεις;

Ερωτική επαφή στην εγκυμοσύνη: Ποιες είναι οι ασφαλείς στάσεις;

Αν δεν συντρέχουν ιατρικές αιτίες, εξαιτίας των οποίων η ερωτική επαφή κατά την εγκυμοσύνη να αντενδείκνυται, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην απολαύσετε το σεξ με το σύντροφό σας καθ’ όλη τη διάρκεια της κύησης.
Η ερωτική επαφή μάλιστα δρα και ευεργετικά σε ό,τι αφορά την ψυχολογία σας, η οποία είναι συχνά βεβαρημένη, όσο είστε έγκυος. Ο οργασμός μάλιστα είναι ένα είδος «φυσικού καταπραϋντικού» και επειδή κατά την κύηση αυξάνεται η αιμάτωση στα γεννητικά σας όργανα και η λίπανση του κόλπου, είναι συχνά ευκολότερο να φτάσετε σε αυτόν ή και να έχετε ακόμα και πολλαπλούς οργασμούς.
Επιπλέον, η ερωτική επαφή υποβοηθά τη σύσφιγξη της σχέσης σας με το σύντροφό σας. Η ψυχική επαφή με το σύντροφό σας είναι ένα χρήσιμο στήριγμα στην προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε τις ανησυχίες, που συνδέονται με την εγκυμοσύνη, αλλά και με τον τοκετό και με την έλευση του νέου μέλους στην οικογένεια εν γένει.
Επιτρέπονται όλες οι στάσεις του σεξ στην εγκυμοσύνη;
Αν ο ιατρός σας κρίνει, πως μπορείτε να κάνετε σεξ στην εγκυμοσύνη, τότε – σε γενικές γραμμές – δεν υπάρχουν κάποιες στάσεις, που να είναι «επικίνδυνες» για το μωρό. Όμως, ας έχετε στο μυαλό σας, πως οι αλλαγές, που λαμβάνουν χώρα στο σώμα σας κατά την εγκυμοσύνη, ίσως να προκαλέσουν αλλαγές στις προτιμήσεις σας.

Μάθετε για τις ασφαλείς στάσεις του σεξ στην εγκυμοσύνη μέσα από το video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ! 
Δείτε ΕΔΩ σε ποιο στάδιο της κύησης βρίσκεστε! 

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ! 
Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhDΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣMaster of Science University College LondonΔιδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίαςwww.eleftheia.gr 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: