Ερώτηση ΚΚΕ στην ΕΕ για την άμεση ανάγκη πλήρους αποζημίωσης των πληγέντων

Ερώτηση ΚΚΕ στην ΕΕ για την άμεση ανάγκη πλήρους αποζημίωσης των πληγέντων

Κατεπείγουσα Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσαν, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος. Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, απαιτεί την άμεση και πλήρη αποζημίωση όλων των πληγέντων χωρίς εξαιρέσεις και προϋποθέσεις.

Στην παρέμβαση της η Ε.Ο. του ΚΚΕ επισημαίνει τα εξής:

«Μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές έχουν σημειωθεί σε όλη την Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Βορειοανατολική Αττική, στην Βορειο-Κεντρική Εύβοια, την Αχαΐα, την Ηλεία, τη Λακωνία, τη Μεσσηνία, την Αρκαδία, τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα, τη Θεσσαλία, τα Γρεβενά, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη κ.α. Ιδιαίτερα στην Εύβοια, η οποία καίγεται για μια ολόκληρη εβδομάδα, η καταστροφή εκτείνεται τουλάχιστον στο ένα τρίτο του νησιού, ως αποτέλεσμα της μεγάλης καθυστέρησης στην αντιμετώπιση και της ανεπαρκούς χρησιμοποίησης εναέριων μέσων.

Από τις πυρκαγιές καταγράφονται 2 νεκροί και πολλοί τραυματίες, εγκαυματίες, καθώς και πολλά περιστατικά πνευμονοπάθειας από την αποπνικτική ατμόσφαιρα. Χιλιάδες άνθρωποι είναι πλέον άστεγοι, άνεργοι με άμεσες πιεστικές ανάγκες για τροφή, νερό, στέγη και άμεση, πλήρη αποζημίωση καθώς και μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης. Ολόκληρες συνοικίες και χωριά έγιναν στάχτη, εκατοντάδες σπίτια κι αυτοκίνητα κάηκαν, αγροτικές και κτηνοτροφικές καλλιέργειες καταστράφηκαν, ανάμεσα τους κι αυτές των ρητινοκαλλιεργητών που εκείνοι κι οικογένειές τους βρίσκονται σε απόγνωση, περιουσίες και κόποι μιας ζωής χάθηκαν, νοικοκυριά έμειναν χωρίς νερό και ρεύμα με την διαρκή απειλή γενικευμένου μπλακάουτ.

Είναι παλικαρίσιες οι προσπάθειες των πυροσβεστών, των εθελοντών διασωστών, της πυρασφάλειας με δεδομένο το διαχρονικό καθεστώς προσλήψεων ελάχιστων συμβασιούχων πυροσβεστών που αποτελεί “βέλτιστη πρακτική της ΕΕ” κι οδηγεί σε εξοντωτική εργασία των πυροσβεστών πέραν των ανθρώπινων ορίων.

Η δε συγκινητική λαϊκή πρωτοβουλία που αναπτύσσεται βοηθώντας με όποιο δυνατό τρόπο στη διάσωση ζωών, στην προστασία σπιτιών και περιουσιών, δασών και καλλιεργειών φανερώνει τη δύναμη της λαϊκής παρέμβασης.

Οι ευθύνες για την τεράστια καταστροφή ανήκουν ακέραιες στην σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, σε εκείνες προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, όπως και στην ΕΕ, που μεθοδεύουν διαχρονικά την επιχειρηματική εκμετάλλευση των δασών στο έδαφος της εμπορευματοποίησης της γης, της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας. Ιδιαίτερα σήμερα με τον πακτωλό δισ. του “Ταμείου Ανάκαμψης” που…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: