ΕΡΤ – Κ. Ζούλας: « Δεν υπάρχουν μισθοί golden boys – 1800 ευρώ καθαρά ο δικός μου»

ΕΡΤ - Κ. Ζούλας: « Δεν υπάρχουν μισθοί golden boys - 1800 ευρώ καθαρά ο δικός μου»

«Προφανώς στη καθημερινή ροή γίνονται και λάθη. Σήμερα όμως η ΕΡΤ αναγνωρίζεται ως το πιο αξιόπιστο μέσον ενημέρωσης και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό».

Με αυτή την χαρακτηριστική φράση, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας, έκλεισε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής, την ενημέρωση που έκανε, μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της δημόσιας τηλεόρασης, Γιώργο Γαμπρίτσιο, επί των ετήσιων εκθέσεων για τη διαφάνεια στη χρήση του ανταποδοτικού τέλους των ετών 2018, 2019 και 2020 της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε..

Στο επίκεντρο της πολύωρης συνεδρίασης και της αντιπαράθεσής τους με την αντιπολίτευση, ήταν κυρίως η αντικειμενικότητα, η αξιοπιστία και η αμεροληψία της ΕΡΤ στην ενημέρωση, καθώς και οι μισθοί των εργαζομένων.

Υπεραμυνόμενοι του στρατηγικού σχεδιασμού για την αναβάθμιση της ΕΡΤ, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλός της, κατέθεσαν δημοσκοπικές έρευνες, που όπως είπαν, καταδεικνύουν την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών:

– Το 2020 το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ βρισκόταν στην 4η θέση στην προτίμηση των τηλεθεατών ενώ το 2022 ανέβηκε στην 2η θέση. 
– Το 58,5% δήλωσε ότι είναι αξιόπιστο και αντικειμενικό και το 89,3% ότι είναι σοβαρό και ψύχραιμο. 
– Ο βαθμός εμπιστοσύνης της ΕΡΤNEWS, ανάμεσα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, από το 22% που ήταν μέχρι το 2019, έφθασε στο 55% το 2020 και στο 58% το 2021. 
– Η επισκεψιμότητα στην ψηφιακή πλατφόρμα της ERTFLIX, έφθασε το πρώτο πεντάμηνο του 2022 στα 62,6 εκατομμύρια χτυπήματα, ενώ η συνολική διάρκεια σε ώρες ξεπέρασε τα 26,2 εκατομμύρια.  

 

«Τα τρία ευρώ πιάνουν τόπο»

«Κεντρικό μέλημα της διοίκησης της ΕΡΤ, ήταν και είναι να αισθάνεται ο κάθε Έλληνας, ότι τα τρία ευρώ που δίνει κάθε μήνα για το ανταποδοτικό τέλος, πιάνουν τόπο. Πάνω από το 60% των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, λένε ότι επιτέλους πιάνουν τόπο. Στόχος μας είναι να αναβαθμιστεί ο ενημερωτικός τομέας, να αποκτήσει τη χαμένη αξιοπιστία του και να επανέλθει η αξιοπιστία, η αντικειμενικότητα και ο πλουραλισμός», τόνισε ο κ. Ζούλας και συμπλήρωσε:  

«Τρεις διαφορετικές έρευνες, δείχνουν ότι οι πολίτες αναδεικνύουν την ΕΡΤ ως το σοβαρότερο και το πλέον αξιόπιστο και αντικειμενικό μέσον ενημέρωσης».

 

Νέα μορφή του ΕΡΤΝews

Μέσα στο καλοκαίρι, θα λειτουργήσει η νέα τηλεοπτική μορφή του ΕΡΤNews που θα είναι αμιγώς ενημερωτικό κανάλι και από τον Σεπτέμβριο και μετά, θα μεταδίδει ειδήσεις συνεχώς, άμεσα έγκαιρα και πολυεπίπεδα σε όλη την ελληνική επικράτεια, «με τη φιλοδοξία να γίνει η πρώτη επιλογή των…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: