ΕΣΑΚΕ: Η αγωνιστική των πέντε διπλών πέρασε στην ιστορία!

ΕΣΑΚΕ: Η αγωνιστική των πέντε διπλών πέρασε στην ιστορία!

Ανάλυση των 5 εκτός έδρας νικών σε έξι αναμετρήσεις για την 5η αγωνιστική της Basket League που έγραψε ιστορία

Το πλεονέκτημα που έχουν οι ομάδες που παίζουν στις έδρες τους είναι αδιαμφισβήτητο. Οι παίκτες των εκάστοτε γηπεδούχων αισθάνονται πιο άνετα παίζοντας στο γήπεδο τους και παράλληλα τους «σπρώχνει» η εξέδρα.

Η αγωνιστική που μπήκε στα βιβλία της Stoiximan Basket League το προηγούμενο τριήμερο όμως πήγε κόντρα σε όλα αυτά. Μόνο ένας γηπεδούχος, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, χαμογέλασε στο τέλος και ο συνολικός απολογισμός του 5/6 σε διπλά, κατέταξε την 5η αγωνιστική σε μία μικρή άρα και ξεχωριστή λίστα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος. Παράλληλα «εκτόξευσε» τις συνολικές εκτός έδρας νίκες της φετινής Stoiximan Basket League και δημιούργησε το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία του Πρωταθλήματος!

Το Σαββατοκύριακο οι πέντε φιλοξενούμενοι έκαναν το απόλυτο, μετρώντας ισάριθμες νίκες. Το Λαύριο Megabolt επί του Άρη, ο Προμηθέας επί του Απόλλωνα Oscar, η ΑΕΚ επί του Ιωνικού HCN Revolution, το Περιστέρι Vitabiotics επί του ΠΑΟΚ mateco και ο Ηρακλής επί της Λάρισας έβαλαν την 5η αγωνιστική σε μία μικρή λίστα του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ήταν η πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2018 και μόλις η όγδοη στα τελευταία 30 χρόνια, από καταβολής δηλαδή επαγγελματικού Πρωταθλήματος, που μόνο ένας γηπεδούχος νίκησε στη διάρκεια μιας αγωνιστικής. Η διαφορά με τις προηγούμενες είναι ότι σε αυτήν την αγωνιστική σημειώθηκαν πέντε διπλά σε έξι αγώνες αφού το Πρωτάθλημα διεξάγεται με 13 ομάδες, ενώ στις επτά προηγούμενες φορές είχαν σημειωθεί έξι εκτός έδρας νίκες σε επτά ματς της αγωνιστικής.

Εξ ορισμού πρόκειται για κάτι ξεχωριστό που επιβεβαιώνει πόσο ανταγωνιστικό είναι το φετινό Πρωτάθλημα της Stoiximan Basket League. Οι περιπτώσεις αγωνιστικών μέσα από τις οποίες οι φιλοξενούμενοι έφυγαν με τη νίκη από τις έδρες των αντιπάλων τους, με εξαίρεση ενός, ήταν οι εξής…

Αρχή με ιστορικό ρεκόρ διπλών

Η 5η αγωνιστική της 30ής Stoiximan Basket League με τα πέντε διπλά της, ανέβασε το ποσοστό νικών των φιλοξενούμενων ψηλότερα από οποιοδήποτε άλλο στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος! Στο μικρό βέβαια δείγμα γραφής των πέντε αγωνιστικών, το 43,33% των νικών των φιλοξενούμενων είναι το μεγαλύτερο από τα αντίστοιχα των προηγούμενων 29 σεζόν αφού ξεπέρασε το 39,01% που ήταν το προηγούμενο ρεκόρ των περιόδων 2006-07 και 2014-15, υπολογίζοντας αποκλειστικά τους αγώνες της κανονικής περιόδου.

Το Πρωτάθλημα βέβαια έχει ακόμη δρόμο και είναι νωρίς για να θεωρήσει κανείς ότι απειλείται η επίδοση του 39,01% αλλά ακόμη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: