Εθνική Νεανίδων: Με Λετονία η ελληνική πρεμιέρα

Εθνική Νεανίδων: Με Λετονία η ελληνική πρεμιέρα

Η Εθνική Νεανίδων αντιμετωπίζει τη Λετονία στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18

Στην μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 (Α’ Κατηγορία) μπαίνει το Σάββατο (6/8) η Εθνική Νεανίδων στους αγώνες που θα φιλοξενηθούν στο Ηράκλειο της Κρήτης (6-14/08).

Η Ελλάδα ως οικοδέσποινα της διοργάνωσης στοχεύει σε μια καλή παρουσία και θα πάρει μέρος στον Β’ Όμιλο μαζί με Βέλγιο, Τσεχία και Λετονία.

Πρώτος αντίπαλος για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα είναι η Λετονία αύριο στις 19.00 στα Δύο Αοράκια (Ζωντανά από το κανάλι της FIBA στο Youtube).

Η Εθνική ομάδα σήμερα το μεσημέρι ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον αγώνα της πρεμιέρας με προπόνηση στο κλειστό Δυο Αοράκια ευελπιστώντας στο καλύτερο δυνατό ξεκίνημα.

Μιλώντας για την προσπάθεια της Εθνικής Νεανίδων στην διοργάνωση ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κεραμιδάς ανέφερε: «Είναι μια δύσκολη αποστολή για εμάς αυτό το Ευρωπαϊκό. Είχαμε πάρει προ κορονοϊού τη διοργάνωση αυτή θεωρώντας ότι θα είχαμε την ομάδα που μας ανέβασε στην Α’ Κατηγορία τόσο στις κορασίδες όσο και στις νεανίδες. Αυτή η ομάδα έχει αλλάξει πλέον κατηγορία μετά τις αναβολές των ευρωπαϊκών λόγω του κορονοϊού. Εμείς ήρθαμε να παίξουμε στο Ευρωπαϊκό με μια ομάδα που έχει προετοιμαστεί καλά και έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ωστόσο παρουσιάζει πάρα πολλές απουσίες. Λείπουν πέντε βασικότατες παίκτριες. Συγκεκριμένα η Γρηγοροπούλου και η Παπαδάκη που επέλεξαν να παρακολουθήσουν το καλοκαιρινό πρόγραμμα προσαρμογής για το πανεπιστήμιό τους στην Αμερική, η Δαυλάκου την οποία υποχρέωσαν από το πανεπιστήμιο της να παρακολουθήσει το ίδιο πρόγραμμα, η Δροσούνη που αποφάσισε να μην είναι στην Εθνική για προσωπικούς λόγους και η Μάντζιου η οποία είναι τραυματίας. Αυτές οι απουσίες αποδυναμώνουν πολύ την ομάδα μας, ενώ θα πρέπει να επισημάνουμε ότι από την αρχή ο στόχος μας είναι να παραμείνουμε στην Α’ κατηγορία. Με αυτά τα δεδομένα το έργο μας γίνεται ακόμη δυσκολότερο όμως έχουμε μάθει να μην τα παρατάμε και θα προσπαθήσουμε μέχρι το τέλος να πετύχουμε τον στόχο μας».

Όσον αφορά στον αγώνα με την Λετονία ο Κώστας Κεραμιδάς σημείωσε: «Είναι μια πρεμιέρα… Έχουμε προετοιμαστεί όσο γίνεται καλύτερα και έχουμε βρει τα δυνατά και αδύνατα σημεία της αντιπάλου μας. Δουλεύουμε συνέχεα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

Την 12άδα της Εθνικής Νεανίδων αποτελούν οι:

Διαμάντω Αλεξιά 25.06.2004 1.90 Ηλιούπολη

Γεωργία Δαμουλάκη 10.03.2004 1.65 Νίκη Λευκάδας

Σοφία Κελεμένη 14.05.2004 1.80 San Jose State University/USA

Κατερίνα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: