Εθνική Πόλο: Επιτυχημένο το… γιορτινο 1ο Τουρνουά Εθνικών Κλιμακίων Κ15 «Talents Cup» (pics)

Εθνική Πόλο: Επιτυχημένο το... γιορτινο 1ο Τουρνουά Εθνικών Κλιμακίων Κ15 «Talents Cup» (pics)

Με έναν ξεχωριστό και… γιορτινό τρόπο έκλεισε το 2022 για την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης Παίδων (Κ15), καθώς πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Τουρνουά Εθνικών Κλιμακίων Κ15 το διήμερο 28-29/12, στο κολυμβητήριο του Παλαιού Φαλήρου.

Αθλητές – ταλέντα από τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κέρκυρα, τα Χανιά, τη Χίο, την Πάτρα, τη Λάρισα, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και την Αθήνα δημιούργησαν και χάρηκαν μια όμορφη αγωνιστική, αλλά και γιορτινή ατμόσφαιρα στο «Talents Cup».

Στο τουρνουά μετείχαν τέσσερις ομάδες αθλητών Κ15, χωρισμένες γεωγραφικά, υπό τις οδηγίες των ομοσπονδιακών Φώντα Λεμπέση, Ηλία Μαχαίρα, Φώντα Μαρκόπουλου, που εναλλάσσονταν. Για την ιστορία, νικήτρια του τουρνουά ήταν η ομάδα των White TALENTS της Κεντρικής Ελλάδος, που νίκησε στον Μεγάλο Τελικό την ομάδα της Νότιας Ελλάδας (South TALENTS). Στον μικρό Τελικό αναμετρήθηκαν οι ομάδες της Βόρειας Ελλάδας (North TALENTS) με τους Blue TALENTS της Κεντρικής Ελλάδας, με νικήτρια την πρώτη.

Με τη διοργάνωση αυτή έγινε το κλείσιμο του πρώτου κύκλου του προγράμματος της Κ15 για τη σεζόν του 2022-23, και ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αξιολογηθούν οι αθλητές σε συνθήκες αγώνων και ανταγωνισμού. Σημαντική επίσης ήταν η παρουσία των σωματειακών προπονητών, που είχαν την ευκαιρία να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα.

Χορηγός των αναπτυξιακών κατηγοριών των αθλημάτων της ΚΟΕ είναι η Deloitte.

Τη συγκεκριμένη διοργάνωση στήριξαν ο ΣΕΠΥ, ο ΣΕΔΥ και η εταιρία «ΒΙΚΟΣ».

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Φώντας Λεμπέσης δήλωσε:

«Ήταν μια προσπάθεια να μαζευτούν παιδιά από όλη την Ελλάδα, να γνωριστούν καλύτερα μεταξύ τους και να δείξουν σε αγωνιστικές συνθήκες, το ταλέντο και τη διάθεσή τους. Θέλω να πιστεύω ότι το ευχαριστήθηκαν, το ίδιο και οι γονείς τους. Και εμείς από τη μεριά μας πήραμε πολύ χρήσιμες πληροφορίες για τις ικανότητες τους».

Ο συνεργάτης του Φώντας Μαρκόπουλος είπε:

«Ήταν ένα πολύ όμορφο, δυνατό αλλά και ανταγωνιστικό τουρνουά. Ένας «σταθμός» στο  δρόμο μέχρι τον καλοκαιρινό  στόχο του Ευρωπαϊκού όπου προστέθηκαν πολύ σημαντικές πληροφορίες στο “φάκελο αξιολόγησης” του κάθε παιδιού, καθώς και προβληματισμοί αλλά και αισιοδοξία. Εννοείται πως θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τους αθλητές που συμμετείχαν όπως και άλλους, τόσο σε επόμενα Καμπ, όσο και στα επερχόμενα Πρωταθλήματα και τουρνουά».

Ο έφορος Εθνικών ομάδων υποδομών υδατοσφαίρισης Δημήτρης Κύρκος, εξάλλου, ανέφερε:

«Υλοποιήθηκε από την ΚΟΕ η πρόταση των προπονητών για την διεξαγωγή Τουρνουά υπό τύπου επίσημων φιλικών, στο…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: