Εθνική Πόλο – Παναγιώτης Τζωρτζάτος: «Γλυκιά η χρόνια που πέρασε, εύχομαι γλυκύτερο το 2023»!

Εθνική Πόλο - Παναγιώτης Τζωρτζάτος: «Γλυκιά η χρόνια που πέρασε, εύχομαι γλυκύτερο το 2023»!

Η ασημένια Ολυμπιονίκης Εθνική ομάδα πόλο Ανδρών άφησε και πάλι το στίγμα της μέσα στο 2022 με τη νέα διάκριση της κατάκτησης του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και την ανάδειξή της ως κορυφαία στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χαράζει ρότα για νέες επιτυχίες μέσα στο 2023, που ανατέλλει και έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της με το πρόσφατο κοινό καμπ και τα φιλικά παιχνίδια με την Ιταλία. Αναπόσπαστο μέλος αυτής της Εθνικής ομάδας, ο διεθνής γκολκίπερ του ΝΟΒ Παναγιώτης Τζωρτζάτος, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μεγάλη επιτυχία της Βουδαπέστης, όταν κλήθηκε να είναι βασικός κάτω από την εστία της επίσημης αγαπημένης και ανταποκρίθηκε άριστα.

Ο Τζωρτζάτος, που έπαιξε βασικός και στα επίσημα φιλικά κόντρα στην Ιταλία στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά, μίλησε στην ιστοσελίδα τη ΚΟΕ και χαρακτήρισε “γλυκιά” τη χρονιά που φεύγει (2022), για το άθλημα, αλλά και ειδικά για τον ίδιο. Κάνει μια ανασκόπηση των στιγμών με την Εθνική και τον ΝΟΒ, σχολιάζει τα ματς με την “Settebello” και τη σημασία τους, τις αλλαγές στους κανονισμούς, τη νοοτροπία νικητή που χτίζει η Εθνική Ομάδα την παρουσία του κόσμου και εύχεται η νέα χρονιά να είναι “γλυκύτερη”, αναλύοντας τους στόχους μέσα σ´ αυτήν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παναγιώτη Τζωρτζάτου:

«Ήταν πολύ σημαντικό το κάλεσμα για την Εθνική ομάδα τώρα, για να βρεθούμε όλοι μαζί, καθώς οι πρώτες επίσημες υποχρεώσεις είναι από το Μάρτιο, λόγω των παιχνιδιών με τους συλλόγους. Η ομάδα έδειξε σε καλό επίπεδο και βρήκε ρυθμό.

Είμαστε 20-25 άτομα στο ίδιο υψηλό επίπεδο (και όχι μόνο 15 όπως ήταν παλιότερα), ανάμεσα στα οποία γίνεται η τελική επιλογή. Και ο ανταγωνισμός βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι. Παίξαμε δυνατά φιλικά με τους Ιταλούς, από τα οποία τα δύο ήταν επίσημα. Στο πρώτο έγιναν κάποια λάθη και δεχθήκαμε κόντρες, ενώ είχαμε και κακό ποσοστό στον πάικτη παραπάνω, αλλά στη συνέχεια δουλέψαμε πάνω σε αυτά και στο δεύτερο και τελευταίο ματς εμφανιστήκαμε σαφώς βελτιωμένοι και με σωστή διαχείριση το κερδίσαμε κιόλας.

Όλα τα παιχνίδια τα βλέπουμε τα βλέπουμε με την ίδια σοβαρότητα, ακόμα και τα φιλικά -σαν να είναι επίσημα- θέλουμε τη νίκη. Χτίζουμε νοοτροπία νικητή.

Με τις αλλαγές κανονισμών διαφοροποιείται το παιχνίδι στον παίκτη παραπάνω και στο λιγότερο, με την αλλαγή στο οφσάιντ και γίνονται τα πράγματα πιο ευνοϊκά για τον τερματοφύλακα που δεν θα επιτρέπεται να παρεμποδίζεται (και ο παίκτης που είναι οφσάιντ θα υποδεικνύεται ακόμα κι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: onsports.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: