ΕΒΕΘ: Αυστηρότερα έχουν γίνει τα κριτήρια δανεισμού από τις τράπεζες το τελευταίο τρίμηνο

ΕΒΕΘ: Αυστηρότερα έχουν γίνει τα κριτήρια δανεισμού από τις τράπεζες το τελευταίο τρίμηνο

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Πιο αυστηρά θεωρούν τα κριτήρια δανεισμού από τις τράπεζες το τελευταίο τρίμηνο πάνω από τρεις στις δέκα επιχειρήσεις-μέλη του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ποσοστό 32%), σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε για λογαριασμό του φορέα η εταιρεία «Palmos Analysis», μεταξύ 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου 2021, σε δείγμα 218 επιχειρήσεων.

Βάσει της έρευνας, που έγινε με ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο και με τη μέθοδο της αυτοσυμπλήρωσης μέσω διαδικτύου, μόλις το 8% των ερωτηθέντων διαπιστώνει χαλάρωση των κριτηρίων, ενώ το 30% θεωρεί πως έχουν μείνει αμετάβλητα. Περίπου μία στις τρεις επιχειρήσεις δεν εκφέρει γνώμη για το θέμα, ενδεχομένως επειδή αυτές οι επιχειρήσεις δεν προσφεύγουν στον τραπεζικό δανεισμό για την χρηματοδότηση τους, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΕΒΕΘ.

Παράλληλα, περίπου οι μισές επιχειρήσεις του δείγματος (47%) δηλώνουν ότι, κατά το τελευταίο τρίμηνο, ο αριθμός των απορριφθέντων αιτημάτων τους προς τις τράπεζες για τη χορήγηση δανείων έχει παραμείνει αμετάβλητος σε σχέση με το παρελθόν, ενώ αύξηση διαπιστώνει το 7% και μείωση το 13%. Επιπρόσθετα, το 18% δηλώνουν ότι αυξήθηκε ο αριθμός των αιτημάτων τους προς τις τράπεζες για τη χορήγηση δανείων, ανεξαρτήτως του αν εγκρίθηκαν ή όχι, και το 13% ότι μειώθηκε, με την πλειονότητά τους (42%) να δηλώνει ότι ο αριθμός αυτός παρέμεινε κατά βάση αμετάβλητος.

Σχετικά με τους επόμενους τρεις μήνες, τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις (41%) αναμένουν αυστηροποίηση των όρων χορήγησης δανείων από τις τράπεζες και μόλις το 15% αναμένουν χαλάρωση των όρων. Την ίδια στιγμή, το 32% αναμένει ότι ο αριθμός των αιτημάτων τους προς τις Τράπεζες για την χορήγηση δανείων θα αυξηθεί και μόλις το 13% ότι θα μειωθεί, ενώ ένας στους τρεις επιχειρηματίες (35%) εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός θα παραμείνει κατά βάση αμετάβλητος.

«Σε σχέση με τις πηγές χρηματοδότησης της επιχείρησής τους τελευταίους τρεις μήνες, διαφαίνεται γενικά ότι η χρήση εξωτερικών πηγών χρηματοδότησης κάθε μορφής έχει υποχωρήσει κατά μέσο όρο, ενώ αυξήθηκε ελαφρά κατά μέσο όρο η εσωτερική χρηματοδότηση/αύξηση μετοχικού κεφαλαίου» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΘ.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: