Έξαλλος ο Ερντογάν: Δεν έχουν θέση στην Τουρκία οι 10 πρέσβεις των χωρών που ζητούν την αποφυλάκιση του Καβαλά

Έξαλλος ο Ερντογάν: Δεν έχουν θέση στην Τουρκία οι 10 πρέσβεις των χωρών που ζητούν την αποφυλάκιση του Καβαλά

Οξύνει το κλίμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Δύση με αφορμή την υπόθεση απόφυλάκισης του Οσμάν Καβαλά που έχει συντείντει στη διπλωματική απομόνωση της Άγκυρας. Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά, συγκεκριμένα, να απομακρυνθούν οι πρεσβευτές των δέκα χωρών που έχουν απευθύνει έκκλησ να αποφυλακιστεί ο ακτιβιστής που παραμένει κρατούμενος εδώ και τέσσερα χρόνια. 
Ο Τούρκος πρόεδρος ζητά, επίσης, να κηρυχθούν ανεπιθύμητοι («persona non grata) στην Τουρκία ο πρέσβης ΗΠΑ, οι πρεσβευτές Γερμανίας, Δανίας, Φινλανδίας,  Γαλλίας, Ολλανδίας, Σουηδίας, Καναδά, Νορβηγίας και Νέας Ζηλανδίας.

«Θέλουν να κατηγορήσουν την Τουρκία μέσα από αυτό το απολειφάδι του Σόρος, που ονομάζεται Καβαλά. Γιατί 10 πρέσβεις έκαναν αυτή τη δήλωση; Αυτοί που υπερασπίζονται αυτό το απολειφάδι του Σόρος επιδιώκουν να αφεθεί ελεύθερος. Είπα στον υπουργό των Εξωτερικών μας ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια να τους φιλοξενούμε άλλο στη χώρα μας. Έχετε την εξουσία εσείς να δώσετε ένα τέτοιο μάθημα στην Τουρκία; Ποιοι είστε εσείς; Τί είναι αυτό; ‘Αφήστε τον Καβάλα’. Εσείς αφήνετε ελεύθερους τους ληστές, τους δολοφόνους, τους τρομοκράτες στη χώρα σας; Αμερική, Γερμανία, ποια από εσάς έκανε ποτέ κάτι τέτοιο; Δεν το έκαναν και δεν θα το κάνουν. Όταν τους το λες, η απάντηση που θα σου δώσουν είναι «η δικαστική εξουσία είναι ανεξάρτητη». Είναι η δικαστική εξουσία ανεξάρτητη σε εσάς, αλλά η δική μας είναι εξαρτημένη; Η δικαιοσύνη μας αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα ανεξαρτησίας», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, κατηγορώντας παράλληλα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι χρησιμοποιούν την ίδια γλώσσα με τους πρέσβεις.

«Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα άλλο από αυτούς. Δεν βλέπουν ότι είναι εθνικό ζήτημα», είπε ακόμη.

Στο ναδίρ τα ποσοστά του Ερντογάν – Σε χαμηλό 19ετίας ενώ κυκλοφορούν φήμες για προβλήματα υγείας

Χαμηλά ποσοστά γνωρίζει ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, εν μέσω κατατρακύλας της οικονομίας και δημοσιευμάτων για προβλήματα υγείας, προσπαθεί να ανακτήσει την παλιά εικόνα του και επιδίδεται σε συνεχείς προκλήσεις όπως και σε επίδειξη ισχύος.

Σε μια τελευταία δημοσκόπηση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, τα ποσοστά του Τούρκου προέδρου, βρίσκονται στο ναδίρ, καθώς κινούνται σε χαμηλό 19ετίας. 

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά του ΑΚΡ δεν ξεπερνούν το 31,7%, μαζί με αναποφάσιστους, τη στιγμή που το 2002 οπότε είχε έρθει στην εξουσία το κυβερνών κόμμα συγκέντρωνε το 36%, ενώ τα ποσοστά του είχαν φτάσει μέχρι και στο 52%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το εθνικιστικό κόμμα -…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: protothema.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: