Εξελίξεις: Συμβούλιο Ασφαλείας συγκαλεί ο Πούτιν μετά την έκρηξη στην Κριμαία | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Ρωσία: Ο Πούτιν συγκαλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας στον απόηχο της έκρηξης στην Κριμαία

Τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας αποφάσισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον απόηχο της φονικής έκρηξης στη γέφυρα του Κερτς (ή της Κριμαίας).

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου στο πρακτορείο TASS «ο πρόεδρος θα έχει αύριο συνάντηση με τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Σημειώνεται πως ο Πούτιν πραγματοποιεί τακτικές συναντήσεις με το Συμβούλιο Ασφαλείας, συνήθως σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέψουμε το γεγονός πως η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μια κρίσιμη χρονική συγκυρία για το Κρεμλίνο.

Σκληροπυρηνικοί στρατιωτικοί μπλόγκερ και ρώσοι αξιωματούχοι ζητούν ταχεία και ισχυρή απάντηση από τη Μόσχα μετά την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας, που πιθανολογείται ότι η Ουκρανίας έχει μερίδιο ευθύνης.

Ένας υποστηρικτής είπε ότι οτιδήποτε λιγότερο από μια «εξαιρετικά σκληρή» απάντηση θα έδειχνε αδυναμία από το Κρεμλίνο, το οποίο αντιμετωπίζει συνεχείς απώλειες στο πεδίο της μάχης και εντεινόμενη κριτική στο εσωτερικό.

Για τον Βλαντιμίρ Πούτιν η έκρηξη ήταν μια άκρως προσωπική προσβολή, υπογραμμίζοντας την αποτυχία του να διαχειριστεί μια σειρά ουκρανικών επιθέσεων.

Ορισμένοι σχολιαστές μέσων ενημέρωσης ζήτησαν από τη Ρωσία να καταστρέψει την υποδομή ηλεκτρικής ενέργειας της Ουκρανίας και τα συστήματα μεταφορών που χρησιμοποιούνται για την εισαγωγή δυτικών όπλων.

Ο Evgeny Poddubny, πολεμικός ανταποκριτής για το κρατικό RT, είπε ότι κανείς στην ουκρανική ηγεσία δεν φαινόταν να φοβάται πια τη Ρωσία.

«Ο εχθρός έχει πάψει να φοβάται και αυτό πρέπει να διορθωθεί άμεσα» πρόσθεσε. «Στρατιωτικοί διοικητές, αρχηγοί υπηρεσιών πληροφοριών, πολιτικοί του εγκληματικού καθεστώτος του Κιέβου κοιμούνται ήσυχοι, ξυπνούν χωρίς πονοκέφαλο και με καλή διάθεση, χωρίς την αίσθηση του αναπόφευκτου της τιμωρίας για εγκλήματα που διαπράχθηκαν».

Περισσότερα σε λίγο…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από Εξελίξεις: Συμβούλιο Ασφαλείας συγκαλεί ο Πούτιν μετά την έκρηξη στην Κριμαία | Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: