Εξετάσεις οδήγησης: «Αναγκαία η συνεργασία με τους εκπαιδευτές για την σωστή εφαρμογή του νόμου»

Logo Image

Αναγκαία χαρακτήρισε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Μιχάλης Παπαδόπουλος, τη συνεργασία με τους εκπαιδευτές οδήγησης, προκειμένου να εφαρμοστεί ο νέος νόμος «Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης».

Ο κ. Παπαδόπουλος εξήγησε την αναγκαιότητα αυτή, μιλώντας σε διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τη συμμετοχή των εκπροσώπων από τις Σχολές Εκπαίδευσης Υποψήφιων Οδηγών όλης της χώρας, σήμερα, Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023.

Ο υφυπουργός Μεταφορών αρχικά συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου για την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι τόσο κατά την προηγούμενη όσο και κατά την τωρινή του θητεία ως Υφυπουργός Μεταφορών, υποστηρίζει την ανάπτυξη συνεργειών με τον κλάδο των εκπαιδευτών οδήγησης, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στη χώρα.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα επιμέρους ζητήματα που άπτονται της εφαρμογής του νόμου, αλλά και σε θέματα που αφορούν το επάγγελμα του εκπαιδευτή, όπως η τροποποίηση του ΠΔ 208 για την άσκηση του επαγγέλματος.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδόπουλος  εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του στην προσθήκη ΚΑΔ για τη διενέργεια διεκπεραιώσεων από τις σχολές οδηγών, προτείνοντας, συγχρόνως, τη σύσταση επιτροπής με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας, ώστε να εκσυγχρονιστεί όλο το περιεχόμενο του θεσμικού πλαισίου.

Επιπλέον, ο υφυπουργός Μεταφορών τόνισε ότι:

«Θα πρέπει, επίσης, να προβλεφθούν βαρύτερες ποινές στις περιπτώσεις που κάποιοι επαγγελματίες εμπλέκονται σε αρνητικές καταστάσεις σαν και αυτές που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας, με στόχο να απομονωθούν και να πάψουν να χαρακτηρίζουν τον κλάδο όσοι μετέρχονται αθέμιτα μέσα».

Όσον αφορά στα νέα εκπαιδευτικά εγχειρίδια, τη συγγραφή των οποίων έχει αναλάβει το Ίδρυμα Ευγενίδου, ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι έχει ολοκληρωθεί το νέο βιβλίο για τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και το σύγγραμμα για τις μοτοσικλέτες και συνεχίζεται η συγγραφή των υπολοίπων (φορτηγά, λεωφορεία, ειδικές κατηγορίες υποψηφίων), προκειμένου να ενταχθούν όλα μαζί στο νέο πληροφοριακό σύστημα και όχι αποσπασματικά.

Συνυπολογίζοντας το χρονικό διάστημα για τις μεταφράσεις, το έργο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του 2023.    Σχετικά με την τοποθέτηση των καμερών στις αίθουσες, όπου διεξάγονται οι θεωρητικές εξετάσεις, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε:

«Η σχετική εγκύκλιος έχει εκδοθεί από τον Ιούνιο του 2022…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: