Εξεταστική: Αυλαία με την Opinion Poll – Κόντρα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Bουλή: Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκε το ν/σ για την οδική ασφάλεια

Αυλαία για την εξέταση των μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, έπεσε με την κατάθεση του γενικού διευθυντή και πολιτικού αναλυτή της Opinion Poll, Ζαχαρία Ζούπη, με δεδομένο ότι η πλειοψηφία έχει απορρίψει τις καταθέσεις πολιτικών προσώπων, τις οποίες έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο γενικός διευθυντής της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, κατά την σημερινή του κατάθεση ανέφερε πως «όλα τα αποτελέσματα όλων των ερευνών ουσιαστικά έχουν την δική του υπογραφή και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας απλά ενημερώνεται εκ των υστέρων». Διευκρίνισε πως η Opinion Poll δεν είναι, ούτε μητρική, ούτε θυγατρική εταιρεία της Reposition Strategy, απλά είναι δύο ξεχωριστές και διακριτές στο έργο τους εταιρείες, που τις έχει ο ίδιος ιδιοκτήτης και στεγάζονται στο ίδιο κτήριο.

Η Reposition Strategy, είπε ότι είναι παλαιότερη, έχει βίο περίπου 18 χρόνων, ενώ η Οpinion Pool έχει μία ιστορία 11 με 12 ετών. Δεν υπάρχει κάποιος «όμιλος»: η Reposition Strategy ασχολείται σαν σύμβουλος επιχειρήσεων για τεχνικά προγράμματα, σαν σύμβουλος ωρίμανσης έργων, υλοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων και έχει και τηλεφωνικό κέντρο, ενώ η Opinion Poll, είναι μία αμιγώς εταιρεία ερευνών και πολιτικής επικοινωνίας.

Η Opinion Poll, είναι καταχωρημένη στο μητρώο του ΕΣΡ, του ευρωπαϊκού οργανισμού ESOMAR, του αμερικανικού συνδέσμου εταιρειών WAPOR και του ΣΕΔΕΑ «γιατί πιστεύουμε στην αξία των ελέγχων».

Σχετικά με την επίμαχη δημοσκόπηση της 31ης Μαΐου 2021, που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σε αμφισβήτηση, ο γενικός διευθυντής της Opinion Poll υποστήριξε ότι αυτή ελέγχθηκε από το εποπτικό ελεγκτικό όργανο του ΣΕΔΕΑ μαζί με άλλες, και όπως διαπιστώθηκε στο πόρισμά του, ήταν σωστή. Ερωτηθείς γιατί δεν ζήτησε η ίδια η εταιρεία τον έλεγχο της δημοσκόπησης και από την Ανεξάρτητη Επιτροπή Ελέγχου Δημοσκοπήσεων, απάντησε με το επιχείρημα «επειδή κάποιος θα με καταγγείλει ότι είμαι ελέφαντας, εγώ θα πάω στον παθολόγο μου για να μου πει ότι δεν έχεις ελεφαντίαση;». Εμείς, είπε, όταν δημιουργήθηκε το θέμα, πήγαμε στο θεσμικό μας όργανο, τον ΣΕΔΕΑ, και του ζητήσαμε να ελέγξει και αυτή την έρευνα. Την βρήκε σωστή και για εμάς εκεί τελείωσε. Αν ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιος άλλος, θα μπορούσε εκείνος να ζητήσει να ελεγχθούμε και από την ανεξάρτητη επιτροπή. Πίστευα, είπε, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την καταγγελία για την καταγγελία, και ότι περισσότερο τον ένοιαζε ο όλος θόρυβος που δημιουργήθηκε, παρά η ουσία».

Ο κ. Ζούπης αρνήθηκε ότι στην ταυτότητα της συγκεκριμένης έρευνας δεν αναγραφόταν ο εντολέας της, υποστηρίζοντας πως εμείς το…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: