Έξι πράγματα που πρέπει να γνωρίζει η νέα μητέρα για τις πρώτες 6 εβδομάδες

Έξι πράγματα που πρέπει να γνωρίζει η νέα μητέρα για τις πρώτες 6 εβδομάδες

Με τόσες πρόθυμες μανούλες να μοιραστούν την σοφία και τις εμπειρίες τους στο θέμα επειδή “τα έχουν περάσει” και ξέρουν, την άγνωστη κυρία στην ουρά του ταμείου του σούπερ μάρκετ, βιβλία εγκυμοσύνης και το διαδίκτυο, η πληροφόρηση για νέες μητέρες είναι υπέρ – αρκετή. Άσε που δεν ξέρεις και τι να πιστέψεις αφού το ένα βιβλίο έρχεται σε αντίθεση με το άλλο και αυτά που η μια φίλη τα έχει σαν κανόνα, η άλλη επιμένει ότι δεν βοήθησαν το μωρό της.
Προσωπικά, εύχομαι να μου έδιναν τότε περισσότερο συμβουλές για το πώς να διαχειριστώ την κατάσταση ως νέα μητέρα και λιγότερο για τους τρία εκατομμύρια τρόπους να νανουρίσω το μωρό μου! Θα ήθελα να γνωρίζω περισσότερα για τη χαμηλή αυτοεκτίμηση και τις αποτυχίες που έρχονται μαζί με την μητρότητα, ή ότι το μωρό θα επηρέαζε αρνητικά τον γάμο και την προσωπική μου ζωή αν το άφηνα.
Έχοντας μιλήσει με πολλές μανούλες, συνειδητοποίησα πως όλες παλεύουμε με τα ίδια προβλήματα. Θέματα για τα οποία κανείς δεν έκανε τον κόπο να μας προειδοποιήσει μεταξύ των μαθημάτων θηλασμού, αλλαγής πάνας και νανουρίσματος. Γι’ αυτό ξεχώρισα 6 πράγματα που θέλω να μοιραστώ μαζί σας νέες μητέρες για να μην χρειαστεί να τα μάθετε με τον δύσκολο τρόπο.
1. Ακολουθήστε το ένστικτό σας, όχι τον Δρ. Google
Με τόσες ιστοσελίδες, πηγές διαθέσιμες στο διαδίκτυο, βιβλία “πώς να” που πολλές φορές αλληλοσυγκρούονται, μην νομίζετε πως αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από εσάς. Για παράδειγμα: αν ξέρετε πως το μωρό σας πεινάει, ταΐστε το. Ποιος νοιάζεται αν πέρασαν μόνο 2 ώρες και το βιβλίο λέει να περιμένεις για 3; Δεν υπάρχει λόγος να το αφήνεις να κλαίει γοερά για να ακολουθείς πιστά τις οδηγίες. Εμπιστεύσου αυτό που σου λέει το ένστικτο και η καρδιά σου γιατί 9,5 στις 10 φορές σε καθοδηγούν σωστά. Κάθε λεπτό που αμφιβάλλεις, εσύ και το μωρό σου θα υποφέρετε. Βάλε πρώτα το ένστικτό σου. Πάντα.
2. Αφουγκραστείτε το μωρό σας
Ενώ τα μωρά μπορούν να επικοινωνούν μέσω τησ γλώσσας του σώματος και κλαίγοντας, από την πρώτη εβδομάδα θα αρχίσετε να παρατηρείτε συμπεριφορές και διαφορετικό τόνο στο κλάμα τους προσπαθώντας ξεκάθαρα να σας πουν κάτι. Για παράδειγμα: Τα μωρά δίνουν ενδείξεις πείνας, ΠΡΙΝ κλάψουν, όπως REM, πιπίλισμα του δακτύλου και άπλωμα των χεριών και ποδιών τους. Μόλις παρατηρήσετε κάτι από αυτά το ταΐζετε αμέσως, αλλιώς ακολουθούν τσιρίδες! Αν το μωρό σας είναι κουρασμένο, μπορεί να τραβάει τα αυτιά του, να χασμουριέται και/ή να κάνει γρήγορες και σπασμωδικές κινήσεις.
Δώστε προσοχή στις διάφορες κινήσεις του και σε καμιά εβδομάδα ή…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: mothersblog.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: