Εξοδα δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το κρατικό ταμείο για προσωπικά έξοδα έκανε ο Μπολσονάρο | Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Μπολσονάρο: Εξοδα δεκάδων χιλιάδων ευρώ από το κρατικό ταμείο για προσωπικά έξοδα

Περίπου 20.000 ευρώ σε ένα λιτό εστιατόριο, σχεδόν 10.000 ευρώ σε ένα αρτοποιείο την επομένη του γάμου του γιου του: Η άρση του απορρήτου για τα έξοδα του πρώην προέδρου της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρου έφερε στο φως απίθανα κόστη.

Οι κινήσεις λογαριασμού για την προεδρική πιστωτική κάρτα κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της θητείας του ακροδεξιού Μπολσονάρου (2019-2022) δημοσιεύτηκαν σε έναν επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της κυβέρνησης του διαδόχου του, Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος έχει αρχίσει να άρει ένα απόρρητο για 100 χρόνια που είχε επιβάλει ο ακροδεξιός προκάτοχός του σε χιλιάδες επίσημα έγγραφα.

Συνολικά δαπανήθηκαν 27,6 εκατομμύρια ρεάλ (σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ με την τρέχουσα ισοτιμία) με αυτήν την κάρτα, που χρησιμοποιήθηκε από 21 άτομα της ομάδας του.

Αν ληφθούν υπόψη τα προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό ποσά, η δαπάνη αυτή είναι σχεδόν η μισή από εκείνη της πρώτης περιόδου του Λούλα (2003-2006). Όμως στην περίπτωση του τελευταίου αφορούσαν κυρίως έξοδα διαμονής για ταξίδια στο εξωτερικό.

Αυτό δεν συνέβη με τον Μπολσονάρου, ο οποίος επίσης είχε καυχηθεί αρκετές φορές στη διάρκεια της θητείας του ότι δεν ξόδεψε «ούτε μια δεκάρα» με την προεδρική πιστωτική κάρτα, σε αντίθεση με τους προκατόχους του.

Διαδοχικές αποκαλύψεις

Ο ιστότοπος πληροφοριών Uol, για παράδειγμα, ανέφερε ότι 1,2 εκατομμύρια ρεάλ (περίπου 217.000 ευρώ) δαπανήθηκαν κατά τη διάρκεια των 28 ημερών των επίσημων διακοπών στο τέλος των ετών του πρώην αρχηγού του κράτους το 2019, το 2020 και το 2021.

Μια πληρωμή άνω των 71.000 ρεάλ (σχεδόν 13.000 ευρώ) έγινε για παράδειγμα στις 2 Ιανουαρίου 2022 σε ένα βενζινάδικο στην νότια Πολιτεία Σάντα Καταρίνα, όπου ο Μπολσονάρου είχε προκαλέσει σάλο κάνοντας τζετ σκι ενώ οι τρομερές πλημμύρες έπλητταν αρκετές περιοχές της χώρας του.

Η προεδρική πιστωτική κάρτα χρησιμοποιήθηκε επίσης για την πληρωμή 1,46 εκατομμυρίων ρεάλ (πάνω από 230.000 ευρώ) σε τέσσερα χρόνια σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στη Γκουαρούζα, ένα παραθαλάσσιο θέρετρο κοντά στο Σάο Πάολο (νοτιοανατολικά). Σύμφωνα με τον διαδικτυακό ιστότοπο G1, σε αυτό το ξενοδοχείο διέμεναν μέλη της ομάδας του, ενώ ο ίδιος διέμενε σε ένα στρατιωτικό συγκρότημα.

20.000 ευρώ σε ένα λιτό εστιατόριο

Η μεγαλύτερη δαπάνη για φαγητό είναι και αυτή που εγείρει τα περισσότερα ερωτήματα: 109.266 ρεάλ (περίπου 20.000 ευρώ) που ξοδεύτηκαν με μία συναλλαγή σε ένα λιτό εστιατόριο στη Μπόα Βίστα, στην Πολιτεία Ρομάιμα του Αμαζονίου (βόρεια). Αρκετά για να παραγγείλεις πάνω από…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: