ΕΥ: Αύξηση των δημόσιων εγγραφών στα διεθνή χρηματιστήρια το γ’ τρίμηνο

ΕΥ: Αύξηση των δημόσιων εγγραφών στα διεθνή χρηματιστήρια το γ' τρίμηνο

Η παγκόσμια αγορά δημόσιων εγγραφών στα διεθνή χρηματιστήρια συνέχισε να αναπτύσσεται στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2021, το οποίο ήταν το πιο ενεργό τρίτο τρίμηνο των τελευταίων 20 ετών ως προς τον αριθμό των συναλλαγών, αλλά και τα αντληθέντα κεφάλαια.

Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνας της EY, Q3 2021 Global IPO Trends, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 ολοκληρώθηκαν 547 δημόσιες εγγραφές, που συγκέντρωσαν 106,3 δισ. δολ. Αυτό μεταφράζεται σε 18% περισσότερες συμφωνίες από το προηγούμενο ιστορικό υψηλό του τρίτου τριμήνου του 2007, και 11% περισσότερα έσοδα από το τελευταίο αντίστοιχο ρεκόρ του τρίτου τριμήνου του 2020.

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 1.635 δημόσιες εγγραφές που συγκέντρωσαν 330,7 δισ. δολ., σημειώνοντας αύξηση 87% και 99% σε ετήσια βάση, αντίστοιχα. Συνολικά, οι δημόσιες εγγραφές που έχουν ολοκληρωθεί από την αρχή του έτους ως σήμερα, έχουν ήδη ξεπεράσει τις συνολικές επιδόσεις του 2020, τόσο ως προς τον αριθμό των συμφωνιών, όσο και ως προς τα έσοδα.

Βασικός παράγοντας που συνέβαλε στη ζωηρή δραστηριότητα των δημόσιων εγγραφών κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021 ήταν η ανάκαμψη των αγορών στην περιοχή της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ινδίας και Αφρικής (EMEIA) – ιδιαίτερα των χρηματιστηρίων της Ευρώπης, της Ινδίας και του Τελ Αβίβ – καθώς και το γεγονός ότι οι εταιρείες που σχεδίαζαν δημόσιες εγγραφές επεδίωξαν να αντλήσουν κεφάλαια πριν από την αναμενόμενη σκλήρυνση της νομισματικής πολιτικής. Με εξαίρεση την ευρωπαϊκή αγορά, η απουσία από τις δημόσιες εγγραφές των εταιρειών εξαγοράς ειδικού σκοπού (SPACs), που παρατηρήθηκε στο δεύτερο τρίμηνο, συνεχίστηκε και κατά το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Μεταξύ των κλάδων της οικονομίας, η τεχνολογία, η υγεία και η βιομηχανία σημείωσαν την εντονότερη δραστηριότητα, διατηρώντας σταθερά το ενδιαφέρον των επενδυτών. Για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο από το τρίτο τρίμηνο του 2020, η τεχνολογία συγκέντρωσε τον υψηλότερο αριθμό ετήσιων συναλλαγών (419), ενώ άντλησε τα μεγαλύτερα κεφάλαια (116,4 δισ. δολ.) για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, από το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Ακολουθεί ο κλάδος της υγείας με 287 δημόσιες εγγραφές που συγκέντρωσαν 49,2 δισ. δολ., ενώ η βιομηχανία κατέλαβε την τρίτη θέση, με 204 δημόσιες εγγραφές να συγκεντρώνουν 35,3 δισ. δολ.

Η περιοχή της EMEIA σημείωσε ισχυρές επιδόσεις, με 476 δημόσιες εγγραφές, οι οποίες συγκέντρωσαν 73,7 δισ. δολ., επιτυγχάνοντας σημαντική αύξηση της τάξης του 263% και 313% αντίστοιχα, σε ετήσια βάση. Η ζωηρή ανάπτυξη στην περιοχή, σε σύγκριση με την περιοχή της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: