Ευρωπαϊκή έγκριση για το mega deal Wind με United Group

Ευρωπαϊκή έγκριση για το mega deal Wind με United Group

Μιλήστε φθηνά & ποιοτικά σε Κινητά & Σταθερά Ελλάδας | voipphone.com.gr |

H Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού (DG Comp) της Κομισιόν ενέκρινε την εξαγορά της Wind από την United Group. Πρόκειται για ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για την ολοκλήρωση του mega deal, το οποίο  θα ανατρέψει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών και υπηρεσιών ψυχαγωγίας-ενημέρωσης.

Ο βρετανικός επενδυτικός όμιλος United Group που εξαγόρασε πρόσφατα την Forthnet και την NOVA, απέκτησε και το 100% της Wind, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός επιχειρηματικού σχήματος που θα καταστεί τα επόμενα χρόνια ηγέτιδα δύναμη στον κλάδο και θα πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά, καθώς μάλιστα σχεδιάζεται να αποκτήσει την διαθέσιμη 7η άδεια τηλεοπτικού σταθμού εθνικής εμβέλειας.

Η United Group είναι ήδη ο κορυφαίος όμιλος τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Με τις εξαγορές της στην Ελλάδα, περίπου το 1/3 του ενοποιημένου κύκλου εργασιών της θα πραγματοποιείται στην ελληνική αγορά, όπου θα έχει σημαντικό μερίδιο στην κινητή τηλεφωνία – και μικρότερο στη σταθερή.

Με την απόκτηση της Wind θα μπορέσει να συνδυάσει τις υπηρεσίες της Nova και να δημιουργήσει ένα ισχυρό operator που θα είναι το νούμερο 2 στο internet και τις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης.

Επισημαίνεται ότι η Wind έχει 4,2 συνδρομητές και ο κύκλος εργασιών της υπερβαίνει τα  500 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: