Ευρωβαρόμετρο: 8 στους 10 Έλληνες βλέπουν μαύρη την οικονομική τους κατάσταση 

Ευρωβαρόμετρο: 8 στους 10 Έλληνες βλέπουν μαύρη την οικονομική τους κατάσταση 

Με μελανά χρώματα περιγράφουν την οικονομική τους κατάσταση εν μέσω πανδημίας, η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων, έχοντας τα πρωτεία από πλευράς αρνητικών εκτιμήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Σύμφωνα με τη νέα έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, 80% των Ελλήνων ( 8 στους 10)  έχουν ήδη δει ή αναμένουν να δουν την οικονομική τους κατάσταση να επηρεάζεται αρνητικά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το 80% είναι το υψηλότερο ποσοστό ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ. Ειδικότερα, το 50% των Ελλήνων απάντησε ότι έχει ήδη δει την οικονομική του κατάσταση να επηρεάζεται αρνητικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το αντίστοιχο ποσοστό των Ευρωπαίων να είναι σαφώς μικρότερο, στο 31%. Επίσης, 30% των Ελλήνων αναμένει δυσμενή εξέλιξη στα οικονομικά του, με το αντίστοιχο ποσοστό των Ευρωπαίων να είναι 26%. 

Συνεπώς, αθροιστικά 57% των Ευρωπαίων έδωσαν αρνητική απάντηση για την σημερινή ή την μελλοντική οικονομική τους κατάσταση, με το αντίστοιχο ποσοστό για τους Έλληνες να εκτοξεύεται στο 80%.  

Σημειώνεται, ότι το Ευρωβαρόμετρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άνοιξη του 2021 διεξήχθη από την 1η Μαρτίου μέχρι τις 12 Απριλίου σε 27 κράτη μέλη της ΕΕ. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και ολοκληρώθηκε με διαδικτυακές συνεντεύξεις όπου αυτό ήταν απαραίτητο, δεδομένων των περιορισμών λόγω πανδημίας. Διεξήχθησαν 26.669 συνεντεύξεις συνολικά.

Στήριξη εργαζόμενων και επιχειρήσεων 

Ερωτώμενοι σχετικά με τους τομείς στου οποίους πρέπει να δώσει προτεραιότητα η ΕΕ για την καταπολέμηση της πανδημίας, στην Ελλάδα, στην πρώτη θέση με 44% ισοψηφούν η ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα στα κράτη-μέλη να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους που επλήγησαν από την πανδημία και η επένδυση περισσότερων πόρων στην οικονομία για μια δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται στην Ελλάδα η ταχεία πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια (33%) και στην τρίτη θέση, η ανάπτυξη μιας ευρωπαϊκής πολιτικής υγείας (29%).

Σε επίπεδο ΕΕ, οι ερωτηθέντες αναφέρουν ως σημαντικότερο την ταχεία πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για όλους τους πολίτες της ΕΕ (39%). Στη λίστα των προτεραιοτήτων ακολουθεί η διάθεση περισσότερων χρημάτων στην ανάπτυξη θεραπειών και εμβολίων (29%), η καθιέρωση μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για τη διαχείριση κρίσεων (28%) και η ανάπτυξη μια ευρωπαϊκής πολιτικής για την υγεία (25%).

Η λήψη μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατατάσσεται ψηλότερα στη λίστα των…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: