Ευρωζώνη: Ανακάμπτει η μεταποίηση

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η μεταποίηση στην ευρωζώνη, καθώς οι αλυσίδες εφοδιασμού αρχίζουν να ανακάμπτουν και οι πληθωριστικές πιέσεις υποχωρούν, σύμφωνα με τον τελικό δείκτη υπεύθυνων αγορών (PMI) της S&P Global που ανακοινώθηκε σήμερα.

Ο PMI της S&P Global ανέκαμψε στο 47,8 το Δεκέμβριο από το 47,1 τον προηγούμενο μήνα σε ευθυγράμμιση με την προκαταρκτική εκτίμηση αλλά παραμένει κάτω από το όριο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή, ο οποίος τροφοδοτεί τον σύνθετο PMI, βελτιώθηκε επίσης στις 47,8 μονάδες από τις 46 μονάδες του Νοεμβρίου, ήτοι στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο, σηματοδοτώντας ωστόσο τον έβδομο μήνα παραμονής του κάτω από τις 50 μονάδες.

Οι επιμέρους δείκτες των τιμών εισροών και εκροών σημείωσαν σημαντική πτώση, ενώ ο μελλοντικός δείκτης παραγωγής εκτινάχθηκε στο 53,8 από 48,8 δείχνοντας την αισιοδοξία που επικρατεί στην αγορά.

«Ο αριθμός των αισιόδοξων για το επόμενο έτος έχει επίσης ξεπεράσει τώρα τους απαισιόδοξους για πρώτη φορά από τον Αύγουστο, υπονοώντας μια σταθερή βελτίωση της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης», δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της S&P Global Market Intelligence.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: