Φ. Γεννηματά- δευτερολογία: Τσουβαλιάζετε τους αρνητές εμβολίων με όσους ζητούν σοβαρή ενημέρωση

Φ. Γεννηματά- δευτερολογία: Τσουβαλιάζετε τους αρνητές εμβολίων με όσους ζητούν σοβαρή ενημέρωση

Ευθύνες επέρριψε στην κυβέρνηση όσον αφορά τους εμβολιασμούς, κατά τη δευτερολογία της στη βουλή επί του εκπαιδευτικού νομοσχεδίου, η Φ. Γεννηματά, λέγοντας ότι  «Το λέγαμε πάρα πολλούς μήνες ότι έπρεπε να δώσετε βάρος στην ενημέρωση, ότι έπρεπε να έχετε κινητά συνεργεία για να φτάσετε σε απομακρυσμένες περιοχές, σε κατάκοιτους, σε ανθρώπους υπερήλικες που δεν μπορούσαν να φτάσουν στα εμβολιαστικά κέντρα».

«Τα αγνοήσατε όλα αυτά και όταν ο κόμπος έφτασε στο χτένι, τι κάνατε; Βάλατε τα στελέχη σας και τσουβαλιάζουν τους αρνητές των εμβολίων και όσους συνομωσιολόγους υπάρχουν στην Ελλάδα με αυτούς που πραγματικά είναι προβληματισμένοι και αναζητούν συγκεκριμένες απαντήσεις και σοβαρή ενημέρωση», συμπλήρωσε.

«Αντί να σκύψετε σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία, να κάνετε ειδική καμπάνια ενημέρωσης εσείς επιλέγετε να χωρίσετε την ελληνική κοινωνία στα δύο. Τη μία μέρα βγαίνει ο ένας Υπουργός και απειλεί και την άλλη μέρα βγαίνει άλλος Υπουργός και καταγγέλλει αυτόν που απειλεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε, απευθυνόμενη στην κυβέρνηση ότι πρέπει να προλάβει τα χειρότερα, υιοθετώντας ένα οργανωμένο σχέδιο ενημέρωσης και με κινητές μονάδες.

«Θέλω να σας επιστήσω την προσοχή γιατί η χώρα μας δεν συμμετείχε σε έρευνα του ΟΑΣΑ γιατί προφανώς δεν είχε στοιχεία για το τι συνέβη όλο αυτό το διάστημα στα σχολεία. Θα σας πω συγκεκριμένα παραδείγματα με σχολεία σε ορεινές περιοχές, που τα κλείσατε, γιατί τα κλείσατε όλα οριζόντια. Σχολεία που δεν είχαν πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ ταυτόχρονα είχαν αίθουσες, όπου μπορούσε να γίνει το μάθημα χωρίς συνωστισμό στις τάξεις. Δεν υπήρξε σχέδιο, δεν έγινε προσπάθεια να κρατηθούν τα σχολεία ανοιχτά, δεν υπήρχαν στοιχεία από έρευνες», σημείωσε.

Σχετικά με τα θέματα του νομοσχεδίου, ανέφερε ότι υπήρξαν κατηγορίες προς το ΚΙΝΑΛ για υπεράσπιση συντεχνιών.Τόνισε ωστόσο, ότι «Στη χώρα αυτή οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις έγιναν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Και τη δεκαετία του 80 και τη δεκαετία του 90 και το 2010 μέσα στην κρίση φέραμε ένα νόμο για τον οποίο καταφέραμε να αποσπάσουμε την αναγκαία συναίνεση και συνεννόηση και να ψηφιστεί από πολύ μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Νόμο που στη συνέχεια εσείς οι ίδιοι αρχίσατε να αποψιλώνετε».

«Επομένως», όπως υποστήριξε η κ. Γεννηματά, «δεν χωράνε σε μας τέτοιου είδους κριτικές. Πέφτουν στο κενό και αν θέλετε δείχνουν μία προσωπική και κομματική εμπάθεια στο ΠΑΣΟΚ».. «Αντίθετα κύριε Πρωθυπουργέ», συνέχισε, «θα σας ακολουθεί για πάντα…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: