Φ. Γεννηματά: Όχι άλλες καθυστερήσεις, άμεσα υγειονομικά μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Φ. Γεννηματά: Όχι άλλες καθυστερήσεις, άμεσα υγειονομικά μέτρα για τη Θεσσαλονίκη

Tηλεδιάσκεψη με ιατρούς και νοσηλευτές από τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είχε την Πέμπτη η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, με αντικείμενο τη «δραματική», όπως τη χαρακτήρισε, κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία.

Συμμετείχαν υγειονομικοί από τα Νοσοκομεία Παπανικολάου, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Αγ. Δημήτριος, Παπαγεωργίου, Αγ. Παύλος και το Νοσοκομείο Δράμας, καθώς και μεταξύ άλλων οι βουλευτές Χάρης Καστανίδης, Γιώργος Αρβανιτίδης, Γιώργος Φραγγίδης, Χαρά Κεφαλίδου, Απόστολος Πάνας, κι ο υπεύθυνος της Κ.Ο. Ανδρέας Πουλάς.

Μετά το πέρας της, η κ. Γεννηματά συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους τους ιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το ανθρώπινο δυναμικό «που δίνει τη μάχη, σε συνθήκες υγειονομικού “πολέμου” στη Θεσσαλονίκη. Αλλά και σε άλλες πόλεις, όπως στη Δράμα, όπου η κατάσταση είναι τραγική και κανένας υπεύθυνος από την κεντρική Διοίκηση δεν έχει ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της πόλης. Παλεύουν σε αντίξοες συνθήκες και χωρίς την απαραίτητη στήριξη από την πολιτεία».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, υπάρχουν σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση «για το πώς φθάσαμε ως εδώ. Για το άνευ όρων άνοιγμα των χερσαίων συνόρων, τον συνωστισμό στον ΟΑΣΘ, τα όσα έγιναν κατά τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου, τη χαλαρότητα έως έλλειψη ελέγχων στην τήρηση των μέτρων.

Θα μπορούσαμε να είχαμε με μέτρα πρόληψης περιορίσει την ένταση του δεύτερου κύματος και καθυστερήσει την εξάπλωση του ιού. Δυστυχώς, χάθηκε πολύτιμος χρόνος προετοιμασίας και ακόμη και τα περιοριστικά μέτρα πάρθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, πολύ αργά.

Τώρα όμως είναι ώρα μάχης. Και το πρώτο ζήτημα είναι να παρθούν άμεσα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη, όχι άλλες καθυστερήσεις.

Η κυβέρνηση έχει ανοίξει μια συζήτηση, μέσω διαρροών, για το κλείσιμο των βόρειων συνόρων. Εκείνοι έχουν τα στοιχεία, αν το κρίνουν, να προχωρήσουν άμεσα σε αποφάσεις. Δεν χωρούν επικοινωνιακοί χειρισμοί. Αλλά σε κάθε περίπτωση, πρέπει όποιος εισέρχεται στη χώρα και από τα βόρεια σύνορα να έχει αρνητικό τεστ» τόνισε η κ. Γεννηματά.

Όπως επισήμανε, η ενίσχυση των υποδομών του ΕΣΥ και στην Θεσσαλονίκη ήταν ανεπαρκής. Μόνο 15 νέες κλίνες ΜΕΘ δημιουργήθηκαν στο ΑΧΕΠΑ. Οι δωρεές για ΜΕΘ σε άλλα Νοσοκομεία δεν έχουν ακόμη υλοποιηθεί.

Μετατρέπονται συνεχώς σε ΜΕΘ Covid χειρουργικές κλίνες εις βάρος των άλλων σοβαρών δραστηριοτήτων των Νοσοκομείων. Πάνω από το 80% των τακτικών δραστηριοτήτων των Νοσοκομείων έχει ανασταλεί.

Ακόμη δεν υπάρχει κατάλληλα εξειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό, ενώ οι υπάρχοντες φθάνουν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: