Φάρμακα για την υπέρταση και αλκοόλ: Μήπως δεν πρέπει να τα συνδυάζεις;

Φάρμακα για την υπέρταση και αλκοόλ: Μήπως δεν πρέπει να τα συνδυάζεις;

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Το αλκοόλ μπορεί να αλλάξει τον τρόπο δράσης των β-αναστολέων. Οι άνθρωποι που πίνουν αλκοόλ και λαμβάνουν ταυτόχρονα βήτα-αναστολείς θα πρέπει να συζητήσουν τους κινδύνους και τα οφέλη του φαρμάκου με έναν γιατρό, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να χρειαστεί να σταματήσουν το ποτό.

Η ανάμειξη αλκοόλ και β-αναστολέων μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες και μερικές φορές επικίνδυνες παρενέργειες. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από το συγκεκριμένο είδος του βήτα-αναστολέα, την ποσότητα του αλκοόλ και τον ιατρικό λόγο λήψης των φαρμάκων.
Για παράδειγμα, το αλκοόλ υπονομεύει την αποτελεσματικότητα της μορφής εκτεταμένης αποδέσμευσης της μετοπρολόλης. Όταν ένα άτομο παίρνει το φάρμακο αυτό με αλκοόλ, απελευθερώνεται στο σώμα γρηγορότερα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων συνεπειών.

Σε μία μελέτη για τη μετοπρολόλη, οι ερευνητές εξέτασαν την αλληλεπίδραση του αλκοόλ και του β-αναστολέα σε ένα εργαστήριο και διαπίστωσαν ότι τα πολύ ισχυρά ποτά μπορεί να κάνουν το φάρμακο να λειτουργήσει διαφορετικά. Ένας μικρός αριθμός μελετών έχουν ερευνήσει τη χρήση των β-αναστολέων για την πρόληψη καρδιακών προβλημάτων σε άτομα που πίνουν. Για παράδειγμα, μια περιπτωσιολογική μελέτη του 2019 που διαβάζουμε στο EPLabDigest  περιγράφει λεπτομερώς την περίπτωση ενός 75χρονου με κολπική μαρμαρυγή. Οι γιατροί χορήγησαν β-αναστολείς πριν από την κατανάλωση αλκοόλ για την πρόληψη της κολπικής μαρμαρυγής και η θεραπεία λειτούργησε. Ως εκ τούτου, οι β-αναστολείς μπορεί να είναι κατάλληλοι σε ορισμένα άτομα που πίνουν αλκοόλ, αλλά μόνο υπό την επίβλεψη ενός γιατρού. Οι ερευνητές χρειάζεται να συνεχίσουν να μελετούν τη σχέση μεταξύ αλκοόλ και β-αναστολέων.
Σε γενικές γραμμές, το αλκοόλ μπορεί δυνητικά να κάνει τους β-αναστολείς λιγότερο αποτελεσματικούς ή να αυξήσει τον κίνδυνο των ανεπιθύμητων ενεργειών και οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί όταν συνδυάζεται η λήψη αυτών των δύο.
Για παράδειγμα, το αλκοόλ υπονομεύει την αποτελεσματικότητα της μορφής εκτεταμένης αποδέσμευσης της μετοπρολόλης. Όταν ένα άτομο παίρνει αυτό το φάρμακο με αλκοόλ, απελευθερώνεται στο σώμα γρηγορότερα, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών.

Η ανάμειξη αλκοόλ και β-αναστολέων μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες και μερικές φορές επικίνδυνες παρενέργειες. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται από τους συγκεκριμένους βήτα-αναστολείς, την ποσότητα του αλκοόλ και τον ιατρικό λόγο για τον οποίο γίνεται λήψη του…,https://eidiseis.news/wp-content/uploads/2021/02/Φάρμακα-για-την-υπέρταση-και-αλκοόλ-Μήπως-δεν-πρέπει-να.jpg

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: shape.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: