Φλαμπουράρης: «Όσοι φοβούνται να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε Κεντροαριστερά κάνουν λάθος»

Φλαμπουράρης: «Όσοι φοβούνται να μετατραπεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε Κεντροαριστερά κάνουν λάθος»

Σκληρή κριτική στους 16 μήνες κυβέρνησης της ΝΔ ασκεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης με μακροσκελές άρθρο του στην εφημερίδα «Το Παρόν»Σε αυτό κάνει λόγο για την ανάγκη του μεγάλου δημοκρατικού χώρου να συνταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ώστε να αντισταθεί και να αποκρούσει, μέσα από τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της δεξιάς κυβέρνησης της ΝΔ, που επιδιώκει την κοινωνική ανισότητα.Κάνει λόγο για εργαζόμενους  να χάνουν τα δικαιώματά τους έως του σημείου της θέσπισης της απλήρωτης εργασίας, επιχειρηματικότητα που διαστρέφεται στους μηχανισμούς διαπλοκής, για διαδηλώσεις που περιορίζονται μέσα από τον ΚΟΚ,  για τηλεοπτικά κανάλια που ζουν μέρες ΥΕΝΕΔ και για ελευθεροτυπία που εξαγοράζεται λέγοντας χαρακτηριστικά «Κύριος οίδε τι θα ακούγαμε εάν δεν υπήρχε και το διαδίκτυο».Διαβάστε το άρθρο του πρώην υπουργού Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ« καπιταλιστική οργάνωση των κοινωνιών παρέμεινε η μοναδική πραγματικότητα μετά την κατάρρευση του αντίπαλου μοντέλου, η οποία συμπαρέσυρε ιδεολογίες και ιδεολογήματα.
Τούτων δεδομένων, σε παγκόσμια κλίμακα, οι κοινωνικές ανισότητες μεγιστοποιούνται μέσα από μια πρωτοφανή συ­γκέντρωση πλούτου στα χέρια ελαχίστων.
Η Ευρώπη, συμπιεζόμενη, εκτός των άλλων, από ισχυροποιημένες πλέον οικονομίες, όπως της Κίνας, που επιτίθενται δυναμικά, παρακρατά την πραγματική οικονομία ως δικαίωμα των βορείων και κυρίως της Γερμανίας και διολισθαίνει καθημερινά στη θεοποίηση της χρηματοπιστωτικής λειτουργίας, την οποία πρωτίστως πληρώνουν οι χώρες του Νότου. Αποτέλεσμα, οι ελεγχόμενες χρεοκοπίες των ευάλωτων κρατών και στο όνομα της διάσωσης προκύπτουν στρατιές ανέργων αλλά και σοβαρή υποχώρηση ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες στον εικοστό αιώνα. Και από Ευρώπη των ιδεών της Γαλλικής Επανάστασης γίνεται Ευρώπη της λιτότητας, των αποκλεισμών, των ανέργων, Ευρώπη των ολίγων και ισχυρών.
Η Ελλάδα υπακούει άκριτα στην ευρωπαϊκή της ενσωμάτωση, ενώ επί σαράντα χρόνια παραδίδεται, χωρίς να το καταλάβει, στη βάση μιας εντέλει πρόσκαιρης και συχνά αντιπαραγωγικής ευημερίας, σε ένα παθογενές πολιτικό σύστημα, που αδιαφορεί για τον τόπο και ενδιαφέρεται για προνόμια και ίδια συμφέροντα. Επομένως, αποτελεί υπόδειγμα χρεοκοπίας ευρωπαϊκού κράτους με φτώχεια, ανεργία, πτωχεύσεις επιχειρήσεων, ξεδοντιασμένα νοσοκομεία, παραμελημένα σχολεία και πάει λέγοντας. Και, παράλληλα, το σύνορο της Ευρώπης, που καλείται να σταματήσει…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: newsbeast.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: