Φραγκογιάννης: Εντός τριμήνου τα πρώτα δείγματα γραφής στο έργο της Αστυπάλαιας

Φραγκογιάννης: Εντός τριμήνου τα πρώτα δείγματα γραφής στο έργο της Αστυπάλαιας

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την πορεία του έργου Astypalea Smart & sustainable Island, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, στη διαδικτυακή παρουσίαση της μελέτης και του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης “Αστυπάλαια 4.0” που εκπόνησε και πραγματοποίησε η εταιρεία Deloitte σε συνεργασία με την δημοτική αρχή του νησιού.

“Χαίρομαι ιδιαίτερα για την δουλειά που έχει γίνει μεταξύ της Deloitte και του δήμου στην μελέτη αυτή, η οποία αποτυπώνει ένα πλαίσιο ενεργειών και δράσεων που θα ωφελήσουν το νησί” ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών. 

Από την δική μας πλευρά, πρόσθεσε ο κος Φραγκογιάννης, με το έργο Astypalea Smart & sustainable Island ονειρευτήκαμε σαν κυβέρνηση την επιλογή ενός χώρου μέσα από τον οποίο θα προωθήσουμε πρωτοποριακές ιδέες, για να δείξουμε σήμερα στην κοινωνία των πολιτών μια φωτογραφία από το μέλλον. Μια εικόνα που περιλαμβάνει υβριδικό σύστημα παραγωγής ενέργειας, αντικατάσταση των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά, διαμοιραζόμενη μετακίνηση και α λα καρτ συγκοινωνία, αλλά και αργότερα αυτόνομη οδήγηση. Ήδη το έργο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη υλοποίησης. Ομάδες εργασίας από τον Δεκέμβριο του 2020 έχουν αρχίσει να δουλεύουν μαζί με την δημοτική αρχή, τα 5 συναρμόδια υπουργεία αλλά και την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen που συνεργάζεται στο όραμα αυτό.

“Σε δύο-τρεις μήνες, θα δούμε τα πρώτα δείγματα γραφής” συνέχισε στην τοποθέτηση του ο υφυπουργός, εξηγώντας ότι το πρόγραμμα που θα εκπονηθεί για τα κίνητρα αντικατάστασης των συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά θα ονομαστεί e-astypalea, ενώ σημείωσε ότι ήδη άρχισε να το επεξεργάζεται το υπουργείο Ενέργειας και σε λίγες εβδομάδες, το πολύ εντός διμήνου, θα βγει σε δημόσια διαβούλευση. “Δουλεύουμε σκληρά, δουλεύουμε συνεργατικά με τον δήμο του νησιού” τόνισε ο κ. Φραγκογιάννης και αναφέρθηκε στη συνέχεια στο υβριδικό σύστημα ενέργειας που θα καλύπτει τις ανάγκες του νησιού, υπογραμμίζοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο σχεδιασμός του. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε ακόμα στην αίγλη που απέκτησε το έργο αυτό αλλά και την καλή φήμη που αποκόμισε η χώρα μας σε όλο τον πλανήτη μέσω αυτού. Διαπιστώνουμε στις επαφές μας στο υπουργείο Εξωτερικών και στα ταξίδια μας στο εξωτερικό, εκδήλωση ενδιαφέροντος από πολύ μεγάλους ομίλους, αλλά και χώρες για να σχεδιάσουμε από κοινού αντίστοιχα πρωτοπόρα έργα.   

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του στην παρουσίαση της μελέτης “Αστυπάλαια 4.0”, ο υφυπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: