Φραγκογιάννης: Σχέδια για διευκόλυνση της διεθνοποίησης ελληνικών επιχειρήσεων σε ξένες αγορές

Φραγκογιάννης: Σχέδια για διευκόλυνση της διεθνοποίησης ελληνικών επιχειρήσεων σε ξένες αγορές

Για την επικείμενη επιχειρηματική αποστολή στη Λιβύη, τους πολλαπλούς στόχους και τις ευκαιρίες που ανοίγονται εκεί, ειδικότερα μετά την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός τον περασμένο Οκτώβριο και τη βούληση της μεταβατικής κυβέρνησης για εκλογές τον προσεχή Δεκέμβριο, μιλά σε άρθρο του στην εφημερίδα ΠΑΡΟΝ, ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης.

“Οφείλουμε να αναπτύξουμε πολυσχιδή και πυκνή διπλωματική δράση” τονίζει ο κ. Φραγκογιάννης, εξηγώντας ότι στα σχέδια της κυβέρνησης “δεν είναι μόνο οι εξαγωγές και οι επενδύσεις στο κέντρο του στρατηγικού σχεδιασμού εξωστρέφειας της χώρας μας” αλλά “και η διευκόλυνση διεθνοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων σε ξένες αγορές”. Βασικό επίσης είναι “και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που προσφέρει στην εθνική πολιτική και διπλωματία η οικονομική αυτή διείσδυση” όπως και “το πολιτικό αποτύπωμα που αφήνουν αυτές οι επενδύσεις στην διπλωματική σκακιέρα, με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση των κοινωνικών και πολιτισμικών σχέσεων ανάμεσα στους λαούς”.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισημαίνει σε αυτό το σημείο, πως “ενδεικτικό των πολυεπίπεδων σχέσεων που διανοίγονται, είναι ότι στα τέλη Αυγούστου, παραδόθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση 200.000 εμβόλια για την καταπολέμηση της Covid-19, με την Ελλάδα να είναι η πρώτη χώρα που συνδράμει τη Λιβύη στην προσπάθεια αυτή”.

Ο κ. Φραγκογιάννης θα είναι επικεφαλής της πολυμελούς αποστολής, επιχειρηματιών, συνοδευόμενων από τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και μια σειρά από στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, η οποία θα συμμετάσχει στην εξαγωγική και επενδυτική έκθεση που πραγματοποιείται στην Τρίπολη. “Η επερχόμενη ανασυγκρότηση της χώρας και η ανοικοδόμηση των υποδομών της” τονίζει “προσφέρουν σημαντικές προοπτικές δραστηριοποίησής μας, κυρίως στους τομείς της ενέργειας (ειδικά της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και των ΑΠΕ), της διαχείρισης υδάτων, των αγροδιατροφικών προϊόντων και των φαρμάκων”. “Προφανώς” προσθέτει, “ο κλάδος των κατασκευών μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάληψη έργων υποδομής και κατασκευών, με ταυτόχρονη ενίσχυση σε ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες δομικών υλικών, μαρμάρων, αλουμινίου, κλπ.”.

Επιδίωξη της Ελλάδας, όπως εξηγεί ο υφυπουργός Εξωτερικών, είναι να κεφαλοποιηθεί η πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών, που έχει δρομολογηθεί μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και της δικής του, και οι οποίες συνδυάστηκαν…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: