Φρέναρε το χρηματιστήριο, διατηρούνται οι προσδοκίες

6μηνα "έντοκα" γραμμάτια που... χρεώνουν τόκο 0,41%

Οι τραπεζικές μετοχές έκαναν ένα βήμα πίσω, αλλά η άνοδος  της ΔΕΗ, ορισμένων άλλων εμποροβιομηχανικών blue chips και πολλών χαρτιών της μεσαίας-μικρής κεφαλαιοποίησης αντιστάθμισε τις απώλειες, κρατώντας τον ΓΔ σχεδόν αμετάβλητο.

Εικόνα σταθεροποίησης και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ στη Wall Street οι βασικοί δείκτες καταγράφουν μικρές απώλειες μέσα σε κλίμα μεταβλητότητας. Κυρίαρχα θέματα  στις αγορές παραμένουν οι εξελίξεις στα μέτωπα της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.

Στο ελληνικό χρηματιστήριο η ανοδική πορεία ανακόπτεται πρόσκαιρα(;), καθώς οι βασικοί δείκτες προσεγγίζουν τα υψηλά έτους και η διάθεση ανάληψης ρίσκου περιορίζεται. Διατηρούνται πάντως οι προσδοκίες  για ένα πρώιμο year-end rally, που θα οδηγήσει  τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε νέα υψηλά 12μήνου πριν από τη λήξη του έτους, αποφέροντας υψηλά βραχυχρόνια κέρδη σε traders και επενδυτές.

Ασφαλής ένδειξη η έντονη κινητικότητα και ο αυξημένος τζίρος σε πολλές μετοχές που προσελκύουν αυτή την περίοδο αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω επιχειρηματικών εξελίξεων και οικονομικών επιδόσεων.

Στο προσκήνιο παραμένει η μετοχή της ΔΕΗ, που ενισχύθηκε σήμερα κατά 2,4%, καταγράφοντας ενδοσυνεδριακά νέο υψηλό 52 εβδομάδων στα 11 ευρώ (+3,3%). Με συναλλαγές 2,8 εκατομμυρίων τεμαχίων, συνολικής αξίας 30,4 εκατ. ευρώ, η μετοχή κάλυψε πάνω από 40% του συνολικού τζίρου της αγοράς. Το ενδιαφέρον ενισχύεται ενόψει της αναμενόμενης ένταξης της ΔΕΗ στον δείκτη  MSCI Standard της Morgan Stenley – όπου θα ενταχθεί επίσης η Εθνική Τράπεζα.

Θετικές ενδείξεις

Στελέχη μεγάλων ΑΧΕ και αναλυτές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την περαιτέρω πορεία του ΧΑ, επισημαίνοντας ως ενθαρρυντική ένδειξη το γεγονός ότι οι βασικοί δείκτες βγήκαν από τη στενή ζώνη συσσώρευσης όπου είχαν κινηθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο ΓΔ διέσπασε χθες δύο διαδοχικές αντιστάσεις (στις 910 και 918 Μονάδες) και βρίσκεται πλέον μπροστά στην επόμενη και καθοριστικότερη, στην περιοχή των 923-927 μονάδων, που η διάσπασή της θα ανοίξει το δρόμο για έναν νέο κύκλου ανόδου, με πρώτο στόχο τις 950 μονάδες.

Μετοχές και δείκτες

Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν σήμερα σε μικρό εύρος διακύμανσης, αλλάζοντας πολλές φορές πρόσημο. 

Ο Γενικός Δείκτης έχει πήγε από τις 919,19 μονάδες (-0,22%) μέχρι τις 924,30 (+0,33%). Τερμάτισε στις 920,52 με οριακή μεταβολή -0,08%.

Κατά 0,32% υποχώρησε ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, κλείνοντας στις 2.217,53 μονάδες. Ανοδο 0,27% σημείωσε ο δείκτης FT40M των mid caps. 

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε από +0,28% μέχρι -0,85% και έκλεισε στα χαμηλά…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: