Φρένο μετά το ράλι στο χρηματιστήριο

Φρένο μετά το ράλι στο χρηματιστήριο

Στα βήματα του επικρατέστερου σεναρίου τεχνικής ανάλυσης κινείται η χρηματιστηριακή αγορά, αλλάζοντας κατεύθυνση μετά το χθεσινό εντυπωσιακό μινι-ράλι που έφερε τους δείκτες σε περιοχές κρίσιμων αντιστάσεων.

Οι ρευστοποιήσεις βραχυχρόνιων κερδών προκαλούν πιέσεις σε μεγάλη γκάμα μετοχών. Παράλληλα όμως εκδηλώνεται ζήτηση, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη μεταβλητότητα και να σημειώνονται μεγάλες διακυμάνσεις.

 Η μεταβλητότητα αυξάνεται και εν όψει του τριπλού κλεισίματος των Παραγώγων την Παρασκευή.

 Η συνολική εικόνα της αγοράς δείχνει ότι παρά την αποκλιμάκωση της έντασης στα ελληνοτουρκικά, υποβόσκουν ανησυχίες και πολλοί διαχειριστές χαρτοφυλακίων προτιμούν να αποφύγουν την ανάληψη πρόσθετου ρίσκου, φοβούμενοι ότι σ’ αυτό το μέτωπο θα υπάρξει υποτροπή τις επόμενες μέρες.

Θετική η επίδραση από τις ευρωπαϊκές αγορές, που εμφανίζουν εικόνα σταθεροποίησης και οι βασικοί τους δείκτες κινούνται στα επίπεδα χθεσινού κλεισίματος. Στο ΧΑ σαφής τάση δεν υπάρχει, αλλά το τοπίο μπορεί να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ώρες.

Μετοχές και δείκτες

Προς το παρόν οι διακυμάνσεις συνεχίζονται και αυτή την ώρα οι δείκτες έχουν απομακρυνθεί από τα χαμηλά ημέρας, παραμένοντας οριακά στο κόκκινο.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί  κατά 0,10% στις 660,4 μονάδες, έχοντας κινηθεί μεταξύ 661,04 (+0,05%) και 657,73 (-0,51%)

Κατά 0,30% υποχωρεί ο FTASE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης,  στις 1.585,7 μονάδες.

Ο τραπεζικός δείκτης πήγε από +0,29% μέχρι -1,34%. Αυτή την ώρα χάνει 1%. Με θετικό πρόσημο μόνο η Attica Bank (+0,5%). Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφει η Eurobank (-1,8%). Πειραιώς και ΤΡ. Ελλάδος -1%,  Εθνική -0,8%, Alpha -0,1%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips Βιοχάλκο και Φουρλής +2,6%,Lamda +2,1%, ΔΕΗ +1,9%, ΟΛΠ +1,3%,  ΕΛΠΕ και ΕΥΔΑΠ +1,1%, Aegean +0,7%.

Στον αντίποδα ΕΧΑΕ -1,5%, Jumbo -1,3%, Coca-Cola -1,1%, ΟΠΑΠ -1%, ΑΔΜΗΕ -0,6%.

Στα mid caps προηγούνται Ικτίνος (+5,9%), Αβαξ και  Profile +3%, Autohellas +2,5%, Intracom +1,5%. Στο κόκκινο ΟΛΘ -1,8%, MIG -1,4%.

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: