Φρικτές συνθήκες στα κέντρα μεταναστών των ΗΠΑ – Ειδήσεις – νέα – Το Βήμα Online

Φρικτές συνθήκες στα κέντρα μεταναστών των ΗΠΑ - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Οι μετανάστες σε ένα κέντρο κράτησης της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Δασμών (Ice) των ΗΠΑ στη Τζόρτζια, υποβάλλονται σε φρικτές συνθήκες και μεταχείριση. Μεταξύ αυτών και «σοκαριστική ιατρική αμέλεια», αλλά και ένας πολύ υψηλός αριθμός υστερεκτομών στις γυναίκες, σύμφωνα με καταγγελία δημοσίου συμφέροντος που κατατέθηκε από αρκετές ομάδες νομικής υπεράσπισης, εκ μέρους νοσηλεύτριας που εργάζεται στο κέντρο.

Η νοσηλεύτρια, Ντον Γούτεν, βρίσκεται στο επάγγελμα εδώ και περισσότερα από 10 χρόνια. Τα τρία εξ αυτών, εργάζεται στο κέντρο κράτησης της κομητείας Ίργουιν, στην Τζόρτζια, το οποίο διαχειρίζεται ιδιωτική εταιρεία. Η καταγγελία, η οποία κατατέθηκε εκ μέρους της στις 14 Σεπτεμβρίου, κατηγορεί το κέντρο για αμέλεια, συμπεριλαμβανομένης της ελλιπούς τήρησης μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό, αλλά και των γενικότερων επικίνδυνων και ανθυγιεινών συνθηκών διαβίωσης.

Aνάλυση : Το παζλ της Αν. Μεσογείου – Υδρογονάνθρακες και πανδημία

Μετανάστες που μιλούσαν δημοσίως για τις συνθήκες έμπαιναν σε απομόνωση, σύμφωνα με την καταγγελία. Η Γούτεν αναφέρει ότι και η ίδια υποβιβάστηκε και δέχτηκε επίπληξη όταν μίλησε δημοσίως για αυτές τις πρακτικές, μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο Intercept.

Το Intercept έγραψε επίσης ότι η μαρτυρία της Γούτεν «υποστηριζόταν από συνεντεύξεις με άλλο μέλος του ιατρικού προσωπικού του Ίργουιν – που ζήτησε να μην κατονομαστεί από φόβο για πιθανά αντίποινα – και τέσσερα άτομα που κρατούνται αυτή την περίοδο στο κέντρο».

Αναίτιες υστερεκτομές

Σύμφωνα με τη νέα καταγγελία, η Γούτεν αναφέρει έναν ανησυχητικά υψηλό αριθμό υστερεκτομών – της επέμβασης κατά την οποία μέρος ή ολόκληρη η μήτρα αφαιρείται – να πραγματοποιούνται σε Ισπανόφωνες μετανάστριες, πολλές εκ των οποίων δεν έμοιαζαν να γνωρίζουν τους λόγους για τους οποίους υποβλήθηκαν στην επέμβαση.

Όπως λέει, ένας γιατρός που δεν ανήκει στο μόνιμο προσωπικό φέρεται να έκανε αυτές τις επεμβάσεις σε γυναίκες που παραπονούνταν για έντονη έμμηνο ρύση, όμως πολλές εξ αυτών δεν φαίνονταν να έχουν καταλάβει τι τους συνέβη. Σε πολλές περιπτώσεις, οι νοσηλευτές λάμβαναν τη συναίνεση των ασθενών για τη διαδικασία, απλώς «ψάχνοντας στο διαδίκτυο τις λέξεις στα ισπανικά», όπως αναφέρει η καταγγελία.

«Όλες του οι ασθενείς έχουν κάνει υστερεκτομή – σχεδόν όλες», δήλωσε η Γούτεν. «Αυτή είναι η ειδικότητά του. Κάνει συλλογή από μήτρες. Δεν μπορεί όλες οι γυναίκες να έχουν τόσο μεγάλο πρόβλημα με τις μήτρες τους».

Η καταγγελία υποστηρίζει επίσης ότι κατά τις…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: tovima.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: