Φυσικό αέριο: Στα 72 ευρώ υποχώρησε η τιμή – «Έπιασε» τα προ πολέμου επίπεδα

Στα επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία υποχωρεί η τιμή του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Το ολλανδικό συμβόλαιο αναφοράς Φεβρουαρίου κινείται αυτή την ώρα στα 72,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ενώ την Παρασκευή «έπεσε» στα 71,66 ευρώ.

Προφανώς οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Ευρώπη, αποτελούν μια καλή αιτιολογία για την πτώση της τιμής του φυσικού αερίου που έχει κορυφωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Αυτή η ευνοϊκή «συνθήκη» διατηρεί τα αποθέματα πάνω από το 85%, κάτι που προφανώς αξιολογείται άκρως θετικά από τους επενδυτές και αγορά ενέργειας.

Επίσης σημαντικό ρόλο στην αποκλιμάκωση της τιμής, που έχει γίνει αισθητή εδώ και περίπου πέντε εβδομάδες είναι το γεγονός ότι οι εισροές υγροποιημένου αερίου (LNG) βρέθηκαν στο peak τους, στο υψηλότερο επίπεδο τους τον Δεκέμβριο

Σήμερα  ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε ότι θα στείλει 42,4 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας τη Δευτέρα, σε παρόμοιο όγκο με αυτόν των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: www.sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: