Γ. Χατζηθεοδοσίου – Β. Κορκίδης: Αναγκαίο το ευνοϊκό χρηματοδοτικό κλίμα για τη στήριξη 820.000 ΜμΕ

Γ. Χατζηθεοδοσίου - Β. Κορκίδης: Αναγκαίο το ευνοϊκό χρηματοδοτικό κλίμα για τη στήριξη 820.000 ΜμΕ

Η δημιουργία ευνοϊκού χρηματοδοτικού κλίματος για τη στήριξη των περίπου 820.000 ΜμΕ στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι βασικός στόχος κυβέρνησης, τραπεζών και επιχειρηματικότητας.

Αυτό επεσήμαναν στη σημερινή συνάντηση τους τόσο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου όσο και ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής, Βασίλης Κορκίδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε, πρωταρχικά, η πρόθεση του ΕΒΕΠ να συνδράμει στις συνεχείς προσπάθειες  της επιμελητηριακής κοινότητας και όχι μόνο, για τη συνολική βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος σε μία περίοδο επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας.

«Η συστράτευση των δυνάμεων του επιχειρείν είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία για να ξεπεραστεί η σοβούσα κρίση και να επιταχυνθούν οι επιχειρηματικές διεργασίες σε όλους τους τομείς της οικονομίας», επεσήμανε ο κ. Κορκίδης αφού υπέβαλε στην ΚΕΕΕ πόνημα με δέκα βασικές προτάσεις για ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις σε επιχειρήσεις, τις οποίες επεξεργάστηκε το επιμελητήριο,  τονίζοντας ότι απαιτείται αφενός, δημοσιονομικός χώρος τουλάχιστον 1 δις ευρώ ετησίως και, αφετέρου, χρονικό διάστημα τριών ετών για την ολοκλήρωση φοροελαφρύνσεων μόνιμου χαρακτήρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ανακοίνωση, διεξοδική τοποθέτηση πραγματοποιήθηκε από τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ ως προς το θέμα της αυτοχρηματοδότησης επενδύσεων από αφορολόγητο αποθεματικό επιχειρήσεων και την παροχή φορολογικών κινήτρων που ενθαρρύνουν συνέργειες, όπως σχεδιάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και αφορά στη μείωση κατά 50% του φορολογικού συντελεστή όσων συγχωνεύονται ή προχωρούν σε αναδιάρθρωση, υπό τον όρο ότι τα κέρδη δεν θα κεφαλαιοποιούνται, ούτε θα διανέμονται στους μετόχους, αλλά θα κατευθύνονται σε επενδύσεις παγίων.

Ο κ. Κορκίδης αναφέρθηκε περαιτέρω στο πρόβλημα, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει η αγορά σύντομα και αφορά στις «παγωμένες» επιταγές, καθώς επίσης και στο σημαντικό ρόλο, που μπορεί να παίξει ως «επιταχυντής» χρηματοδότησης, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, επισημαίνοντας ότι στόχος κυβέρνησης, τραπεζών και επιχειρηματικότητας, θα πρέπει να είναι, η δημιουργία ευνοϊκού χρηματοδοτικού κλίματος για τη στήριξη των περίπου 820.000 ΜμΕ στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό κοινοποιήθηκε και σχετική έρευνα του επιμελητηρίου που αφορά στη συμβολή του τραπεζικού συστήματος στην ενίσχυση της…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: