Γ. Δραγασάκης: Χωρίς μέτρα που να στηρίζουν εργαζόμενους και μικρομεσαίους δεν θα έχουμε ανάκαμψη

Γ. Δραγασάκης: Χωρίς μέτρα που να στηρίζουν εργαζόμενους και μικρομεσαίους δεν θα έχουμε ανάκαμψη

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

Butterfly Jewelry Set Handmade | 24K Gold Finished | Astonishing

€99.95 Inc. Vat


24K Gold Finished
Adjustable size for Bracelet & Ring
FREE Shipping!
Handmade Women’s Butterfly Jewelry Set Jewelry

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished | jewelryaccessories4u.com

Handmade Butterfly Jewelry Set 24K Gold Finished
€99.95 Inc. Vat

Butterfly Jewelry Set includes:
Handmade Butterfly Bracelet
Handmade Butterfly Ring

FREE Shipping Worldwide!

 

 


 

«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προσπαθεί να δώσει απαντήσεις στο ερώτημα ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ως χώρα μετά την πανδημία, ώστε να ανακάμψουμε και να έχουμε μια αναβαθμισμένη θέση διεθνώς. Το πρόγραμμα θα συμπληρωθεί και από μέτρα περισσότερο άμεσα. Γιατί χωρίς μέτρα που να στηρίζουν τους εργαζόμενους και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα δεν μπορούμε να έχουμε ανάκαμψη. Επίσης δεν μπορεί να υπάρξει ανάκαμψη αν δεν αποφασιστεί μερική διαγραφή του χρέους, τόσο του δημόσιου σε πανευρωπαϊκό επίπεδο όσο και του ιδιωτικού». Αυτό τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και στην εκπομπή «Επί του παρόντος» με τον δημοσιογράφο Γιάννη Σιούλα.

Άλλα κύρια σημεία της συνέντευξης του βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννη Δραγασάκη είναι τα ακόλουθα: 

  • Τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ήταν δυσανάλογα με την ένταση του καιρικού φαινομένου, το οποίο μάλιστα είχε προβλεφθεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις το ζητούμενο είναι η ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού, η αξιοποίηση των διαθέσιμων μέσων και η διόρθωση των λαθών και αδυναμιών.
  • Το ερώτημα που τίθεται τώρα, υπό τα νέα δεδομένα, είναι αν η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ. Διότι ένα πρόβλημα που αναδείχθηκε ήταν η εγκατάλειψη του ΔΕΔΔΗΕ ενόψει της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του. Επίσης προκύπτει μια ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών όπως π. χ η υπογειοποίηση των καλωδίων. Το Σχέδιο Ανάκαμψης πρέπει να λάβει υπόψη και αυτά τα ζητήματα και να επανασχεδιαστεί μετά από διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους φορείς της κοινωνίας.
  • Η κρίση υποχρεώνει πολλούς να αλλάξουν αντιλήψεις σε κρίσιμα θέματα. Βγήκε η κυβέρνηση με σύνθημα «λιγότερο κράτος» αλλά αν δεν έβγαινε το κράτος να χορηγήσει ενισχύσεις, δάνεια και μη επιστρεπτέες προκαταβολές η οικονομία θα είχε εντελώς διαλυθεί. Άρα η κυβέρνηση ενεργεί σε ορισμένα σημεία αντίθετα με το πρόγραμμα της. Επίσης η ίδια ψήφισε έναν πτωχευτικό νόμο που δεν τολμάει να τον βάλει σε εφαρμογή και δεν πρέπει ποτέ να μπει σε εφαρμογή. Επίσης αυτά που κάνει τώρα η Ευρώπη όπως η μαζική αγορά κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ, η προσωρινή αναστολή του Συμφώνου Σταθερότητας και η δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης αν είχαν γίνει από το 2010 η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπούσε ενώ και οι άλλες χώρες του νότου δεν θα έμπαιναν σε μνημόνια.
  • Όμως όταν λήξει η πανδημία δεν αποκλείεται οι γνωστές…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: sofokleousin.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: