Γ. Γεραπετρίτης: Δύσκολη κατάσταση η στέρηση της ελευθερίας όμως χρειάζεται υπομονή

Γ. Γεραπετρίτης: Δύσκολη κατάσταση η στέρηση της ελευθερίας όμως χρειάζεται υπομονή

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε σε συνέντευξή του την κατάσταση όσον αφορά την πανδημία, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επισημαίνοντας ότι δεν «είναι πάντοτε εύκολο να στερείσαι την ελευθερία σου κι επειδή η ελευθερία για τη δικιά μας γενιά είναι κάτι δεδομένο, δεν την έχουμε στερηθεί, είναι η πρώτη φορά που πραγματικά βρισκόμαστε σε ένα φαινόμενο που είναι πολύ δύσκολη η διαχείρισή του». 

Ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στον Alpha, συμπλήρωσε ότι «θα έλεγα ότι υπάρχει ένα κλίμα στην κοινωνία το οποίο είναι πολύ μεγάλης πίεσης. Οι τελευταίοι 14-15 μήνες της πανδημίας έχουν σοβαρότατα επιδεινώσει την ψυχολογία των πολιτών», αναφέροντας ότι έχει δημιουργηθεί μία υπερένταση στην κοινωνία, μία πολύ μεγάλη κόπωση, που φοβούμαι ότι οδηγεί σταδιακά και σε ένα κλίμα μισσαλοδοξίας.

«Είναι και το πολιτικό κλίμα που μερικές φορές λειτουργεί προς επίρρωση του πράγματος δυστυχώς επειδή δεν είναι καθόλου ανεκτικό σε ορισμένες περιπτώσεις. Φαίνεται δηλαδή ότι καλλιεργείται ένα μικροκλίμα διχασμού μερικές φορές. Όλα αυτά νομίζω συντείνουν σε μία σοβαρότατη επιβάρυνση της ψυχολογίας», δήλωσε. 

Παράλληλα επεσήμανε ότι έχει την αίσθηση και την ελπίδα ότι όταν με το καλό μπορέσουμε να ανακτήσουμε την ελευθερία μας από την κατάσταση αυτή θα υπάρξει μία αποκλιμάκωση, η οποία θα είναι πάρα πολύ ραγδαία.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «είμαστε όλοι στα πρόθυρα εξάντλησης αν ξεκινήσω από τη φυσική κόπωση γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολη η διαχείριση του πράγματος. Πρέπει να είσαι μονίμως σε μία κατάσταση εγρήγορσης και επαγρύπνησης». 

«Οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αφήσουν αποτύπωμα είναι εν τέλει εκείνο το οποίο επενεργεί και στη δική μας ψυχολογία, εκείνων που ασχολούμαστε με τα δημόσια πράγματα και μας δίνει κουράγιο για να μπορέσουμε προοπτικά να βοηθήσουμε», είπε. 

«Θέλω να πω ότι σε γενικές γραμμές έχουμε καταφέρει να εγκαταστήσουμε σημαντικές πολιτικές οι οποίες είναι εμπροσθοβαρείς. Ορισμένες από εκείνες που σχεδιάζαμε έχουν καθυστερήσει αλλά είναι όλα προγραμματισμένα», ανέφερε και εξέφρασε την ελπίδα μετά το ξεπέρασμα της κρίσης με «πολύ γρήγορες αντιδράσεις να μπορέσουμε να εγκαταστήσουμε όσο το δυνατόν πιο μεταρρυθμιστικές πολιτικές».
 
Με μία προοπτική λογική το άνοιγμα της αγοράς 
 
«Αυτή τη στιγμή λειτουργούμε με δύο βασικές παραδοχές, είπε.  «Αποδίδουμε μείζονα σημασία στη δημόσια υγεία και εξετάζουμε επίκαιρα τα επιστημονικά δεδομένα και αποφασίζουμε επί τη βάσει αυτών», πρόσθεσε, επισημαίνοντας πως σε αυτή τη…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: