Γ. Καμίνης: Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί παρά την επικοινωνιακή πολιτική

Γ. Καμίνης: Η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί παρά την επικοινωνιακή πολιτική

 Για «κύμα» εκατοντάδων πυρόπληκτων εκτοπισμένων συνανθρώπων μας κάνει λόγο σε δήλωσή του ο Γιώργος Καμίνης, υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Προστασίας του Πολίτη, του Κινήματος Αλλαγής, ενώ ταυτοχρόνως ζητά από την κυβέρνηση να κάνει γνωστό πόσα εναέρια μέσα επιχείρησαν σε κάθε μέτωπο όλες αυτές τις μέρες, δεδομένων των εκκλήσεων τοπικών παραγόντων. Η κυβέρνηση «οφείλει να μας πει τι έφταιξε τελικά και καίγεται σχεδόν η μισή χώρα επί μια εβδομάδα», αναφέρει ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής για να συμπεράνει, «η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί, παρά την επικοινωνιακή διαχείριση».

«Οι στιγμές που βιώνει τις τελευταίες ημέρες η χώρα με τις πυρκαγιές είναι δραματικές και μας γεμίζουν θλίψη. Οι άνδρες και οι γυναίκες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο στρατός και οι εθελοντές καταβάλλουν τιτάνιες προσπάθειες να σωθεί ό,τι σώνεται και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δυστυχώς όμως»,λέει και συνεχίζει η δήλωση του κ. Καμίνη:

«Πέντε μέρες μετά την εκδήλωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη και στην Εύβοια, έχει καταστραφεί ανυπολόγιστος αριθμός κατοικιών, επιχειρήσεων, ένα τεράστιο απόθεμα φυτικού και ζωικού πλούτου και έχει δημιουργηθεί ένα “κύμα” εκατοντάδων εκτοπισμένων συνανθρώπων μας. Ταυτόχρονα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οι φωτιές κατακαίουν Ηλεία, Μεσσηνία, Ρόδο και Φωκίδα, ενώ δεν φαίνεται να βρισκόμαστε κοντά στον έλεγχο αυτής της ανείπωτης τραγωδίας.

Παρά ταύτα, η Κυβέρνηση, μετά τα αλληλοσυγχαρητήρια των πρώτων ημερών, και βλέποντας αυτό που έρχεται, προσπαθεί να μας πείσει ότι όλα τα έπραξε ορθώς, ζητώντας να μιλήσουμε με αριθμούς!

Αφού λοιπόν θέλει να μιλήσουμε για αριθμούς, να μας πει, πόσα εναέρια μέσα επιχείρησαν σε κάθε μέτωπο όλες αυτές τις μέρες, την ώρα που καθημερινά όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες των δραματικών εκκλήσεων που απευθύνουν δήμαρχοι, περιφερειάρχες και οι ίδιοι οι κάτοικοι για βοήθεια, κυρίως για αποστολή πτητικών μέσων στις φλεγόμενες περιοχές τους.

Να μας πει επίσης, πόσα χιλιόμετρα αντιπυρικών ζωνών (πραγματικών, ώστε να μη δημιουργείται σκόπιμη σύγχυση με τους δασικούς δρόμους) έχει διανοίξει τα τελευταία δύο χρόνια στη χώρα και ειδικότερα στις περιοχές που σήμερα έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Και βεβαίως, ποιά άλλα μέτρα πρόληψης έλαβε.

Ενώ -όπως αναφέρει η κυβέρνηση- διέθετε επαρκή αριθμό πτητικών μέσων, προσωπικού και εν γένει πόρους περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, οφείλει να μας πει τι έφταιξε τελικά και καίγεται σχεδόν η μισή χώρα επί μια εβδομάδα».

Και ο Γ. Καμίνης καταλήγει, «μήπως…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: