Γ. Οικονόμου για πλημμύρες: Αντιμετωπίζουμε τα δομικά προβλήματα πιο γρήγορα από ό,τι το παρελθόν

Γ. Οικονόμου για πλημμύρες: Αντιμετωπίζουμε τα δομικά προβλήματα πιο γρήγορα από ό,τι το παρελθόν

Τις τεράστιες ζημιές που άφησε η κακοκαιρία στην κατεστραμμένη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού Β. Εύβοια, σχολίασε κατά την ενημέρωση των πολτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ολιστικό σχέδιο μετά τις καταστροφές και αν ήταν λάθος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  συνόψισε τις «πολύ στοχευμένες ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση, σε χρόνο ο οποίος δεν έχει σε τίποτα να συγκριθεί με αντίστοιχες αντιδράσεις στο παραλθόςν, πάντοτε σε συνεννόηση με ειδικούς, δασαρχεία και αυτοδοιήκης», για να προσθέσει ότι «θωρακίζουμε τις περιοχές που επλήγησαν».

Με εφορμή τη φράση του κ. Οικονόμου για τις πλημμύρες, ο οποίος ανέφερε «στο βαθμό που αυτές οφείλονται στις πυρκαγιές», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε αν συμφωνεί με την άποψη του κ. Πέτσα, ότι οι πλημμύρες δεν είχαν σχέση με τις πυρκαγιές. 

Όπως είπε, με τους ίδους γρήγουρους ρυθμούς «που δράσαμε στην Εύβοια, δράσμαμε και στην Αθήνα». «Οφείλουμε να κάνουμε αυτό τον αγώνα με το χρόνο», σημείωσε,« όχι μόνο για να αντιμετωπίσουμε ό,τι συνδέεται με τις πρόσφατες πυρκαγιές αλλά και για μια σειρά από δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι περιοχές της χώρας που έχουν ως αποτέλεσμα όταν βρέχει να πλημμυρίζουν».

«Στην Εύβοια δεν ήταν πρώτη φορά που πλημμύρισε η Αγία Άννα, είχε γίνει και στο παρελθόν», είπε και τόνισε ότι «εμείς φροντίζουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αντιμετωπίζουμε τα δομικά προβλήματα πιο γρήγορα από ό,τι το παρελθόν».

«Με τον Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς», είπε προσθέτοντας ότι δεν γίνεται να ελεχθούν τα ακραία φυσικά φαινόμενα. «Μπορούμε όμως να κάνουμε τρία πράγματα», σημείωσε εξηγώντας:

1.να προετοιμαζόμαστε καλύτερα

2.να δίνουμε τη μάχη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των φαινομένων

3.αμέσως μετά να αντιμετωπίζουμε τις συνέπειές του

«Και στα τρία αυτά επίπεδα, νομίζω ότι μπορεί να διακρίνει κανείς τη διαφορά σε σχέση με τη συμπεριφορά της πολιτείας σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν», υποστήριξε. 

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι η διαδικασία της αποτίμησης των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη και «θα γίνει με την εγκυρότητα και με την ταχύτητα την οποία παρουσιάζει ο κρατικός μηχανισμός τα τελευταία δύο χρόνια».

 «Ειδικότερα για την Εύβοια από την πρώτη στιγμή χθες βρέθηκαν εκεί ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές ο κ. Τριαντόπουλος, καθώς και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και…

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: