Γ. Οικονόμου: Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Ελπιδοφόρου

Γ. Οικονόμου: Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Ελπιδοφόρου

Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, παραδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολτικών συντακτών. 

«Η ελληνική κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της», είπε χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του προκαθήμενου της Ορθόδοξης εκκλησίας στα εγκαίνια του λεγόμενου «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη, που οργάνωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συμμετείχε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, ενόχλησε χθες την Κύπρος με αποτέλεσμα ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης να ματαιώσει τη συνάντηση που επρόκειτο να έχει με τον Ελπιδοφόρο. 

Σε άλλη ερώτηση, για τον αν θα συναντηθεί με τον Ελπιδοφόρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμμόρφωση. «Προκύτουν συνεχώς πράγματα, θα ενημερωθείτε έγκαιρα», είπε. 

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις πληροφορίες ότι η παρενόχληση του ερευνητικού σκάφους Nautical Geo από τουρκικό πολεμικό πλοίο  πραγματοποιήθηκε στα 2,5 ναυτικά μίλια από την Κρήτη. 

Αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της Γ.Σ. του ΟΗΕ, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως «η προκλητικότητα της Τουρκίας βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού στη Νέα Υόρκη». 

Διαβάστε περισσότερα στην πηγή: naftemporiki.gr

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο | ediseis-news

 

Ειδήσεις & Νέα από την Ελλάδα & όλον τον κόσμο,

Ακολουθήστε: